RAT PROTIV KOMARACA Zbog lošeg vremena odgođena vinkovačka protuofenziva

Uz redovne larvicidne tretmane koji obuhvaćaju područje Bosuta, Banje i Bajera, ali i Nevkoša, Ervenice, Borinačkog kanala te niz manjih uličnih kanala u kojima se zadržava voda, Grad Vinkovci kreće i s adulticidnim suzbijanjem komaraca odnosno suzbijanjem odraslih jedinki metodom toplog zamagljivanja sa zemlje.

Za suzbijanje letećih komaraca koristit će se adulticid namijenjen za ULV primjenu, s dozvolom Ministarstva zdravstva RH za primjenu u Hrvatskoj, ali ipak molimo građane da se ne zadržavaju (bez prijeke potrebe) na otvorenome u područjima provedbe u vrijeme suzbijanja. Uz preporuku pčelarima da zaštite pčele u vrijeme provedbe suzbijanja komaraca, s obzorom na to da se za suzbijanje komaraca koristi adulticid s djelatnom tvari na bazi sintetskih piretroida.

Adulticidno tretiranje trebalo je započeti danas (srijeda 31. svibnja) u večernjim satima u mjesnim odborima Mirkovci, Stjepan Radić, Mala Bosna i Ban Jelačić, dok bi sutra (četvrtak 1. lipnja) u jutarnjim satima vozila za suzbijanje komaraca prošla kroz mjesne odbore Centar, Kolodvor, Lapovci, Zagrebački blok i Slavija, a u večernjim satima kroz mjesne odbore Lenije, Vinkovačko Novo Selo i Dvanaest redarstvenika.

No, zbog najavljenog lošeg vremena i mogućnosti oborina tretiranja su odgođena do daljnjeg, dok se vremenski uvjeti ne stabiliziraju, a o novim terminima na vrijeme ćemo obavijestiti javnost.