Rat u privlačkom HDZ-u se nastavlja; Darko Galić po novi mandat ide kao nezavisni kandidat!

Darko Galić (u sredini) ide po novi mandat kao neovisni kandidat, FOTO: VSŽ

U našu redakciju pristiglo je pismo kojim je aktualni načelnik Općine Privlaka Darko Galić najavio izlazak na nadolazeće lokalne izbore kao neovisni kandidat zbog toga što je Općinski odbor HDZ-a Privlaka kandidatom ove stranke imenovao Ivana Pejakovića. Pismo prenosimo u cijelosti:

Iskrenim i vjernim članovima

Hrvatske demokratske zajednice s područja Općine Privlaka

Poštovani članovi HDZ-a!

Nakon izborne prijevare na unutarstranačkim izborima, na kojima su novoprimljeni članovi, koji nisu iskreni članovi HDZ-a, nego su se učlanili samo sa svrhom izborne prijevare, odbacili sve ostale dugogodišnje i iskrene članove stranke, prinuđen sam Vas izvijestiti o sljedećem:

  • Ova izborna prijevara organizirana je u interesu Josipa Dabre iz njegovih osobnih interesa, a isti je izgubio izbore. Ovakvim postupanjem nanijeta je velika šteta OO HDZ Privlaka i Općini Privlaka. Ističem da je OO HDZ Privlaka, kada sam je bio predsjednik, uvijek ostvarivao dobre izborne rezultate, zahvaljujući Vama, iskrenim članovima i simpatizerima stranke.
  • Kao član stranke i dosadašnji predsjednik, nisam i neću prihvatiti rezultate izbora na temelju prijevare, kao što ne prihvaćate ni Vi kao dugogodišnji vjerni članovi.
  • Kao načelnik Općine Privlaka i predsjednik OO HDZ Privlaka, uvijek sam u rad uključivao sve kategorije članstva. I sami znate da ste redovito pozivani na proširene sjednice, na kojima sam Vas uvijek pitao za Vaše mišljenje i prijedloge. Trenutno vodstvo stranke nema namjeru niti želju ujediniti stranku i uvažiti Vaše mišljenje kao članova HDZ-a, a što su vrlo jasno pokazali time što nisu niti imali potrebu da sazovu bilo kakav sastanak s članstvom, na kojem bi se Vi mogli upoznati s tim ljudima. Poštovani, članovi, trenutni HDZ se sveo na 15 ljudi, koji ne mare za ostale članove. Nemojte im to dozvoliti. Vaš glas i Vaše mišljenje je bitno!
  • Budući da navodno novi OO HDZ Privlaka i njegovi članovi, nemaju iza sebe nikakve rezultate koji bi išli u korist Općine Privlaka te s obzirom na izbornu prijevaru, odlučio sam se, u dogovoru s iskrenim članovima stranke, da na sljedeće lokalne izbore za načelnika Općine Privlaka te za listu za članove Općinskog vijeća, idem kao nezavisni kandidat, ali uz potporu Vas kao iskrenih članova i simpatizera stranke
  • Samo na ovaj način mogu osigurati provedbu projekta odvodnje – kanalizacije, koja će ove godine biti stavljena u funkciju, a čija je vrijednost 40.000.000,00 kuna. Projekt se financira iz EU fondova, a priključci su uz minimalnu naknadu.
  • Uz vašu nesebičnu pomoć i podršku, želim da se na ovaj način prenese istina o trenutnom stanju u HDZ-u te da potaknete ljude u koje imate osobno povjerenje, da razmisle o svemu navedenom te da me još jednom na nadolazećim lokalnim izborima podrže, ali ovoga puta kao nezavisnog kandidata!

Autentičnost pisma provjerili smo kod njegova autora:

Da, ja sam napisao i potpisao to pismo – odgovorio je Darko Galić na naš upit.

Jednako kratko, ali i jasno, Galić je odgovorio i na pitanje o tome hoće li u izbornoj utrci za župana podržati Damira Dekanića, kao i njegovi oponenti iz stranke na privlačkoj razini?

Da, podržat ću Dekanića – rekao je Galić.

Damir Dekanić ispao je tako apsolutni pobjednik rata unutar privlačkog HDZ-a, jer podržavaju ga obje struje; i Galićeva, i Pejakovićeva! Ukoliko se Galić uistinu kandidira na svibanjskim izborima kao neovisni kandidat – jer, današnje pismo tek je neslužbena najava, a ne službena kandidatura – prema Statutu Hrvatske demokratske zajednice automatizmom prestaje biti član spomenute stranke.