Ratoborna petorka puštena iz pritvora, Penava opet ima kvorum!

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom, 28-godišnjakom, 27-godišnjakom i 24-godišnjakom te jednim maloljetnikom zbog sumnje da su počinili kaznena djela teške tjelesne ozljede i pokušaj teške tjelesne ozljede na štetu trojice 18-godišnjaka.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su navedeni osumnjičenici 13. studenog 2021. godine u dvorištu ugostiteljskog objekta u Ivankovu fizički napali tri 18-godišnjaka i potom pobjegli s mjesta događaja.
Liječnička pomoć ozlijeđenoj trojici hrvatskih državljana je pružena u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, a u koju su sami pristupili nakon sukoba. Utvrđeno je da je jedan 18-godišnjak teško ozlijeđen, dok su ostala dvojica lakše.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, uz odgovarajuće kaznene prijave, predala svih pet osumnjičenika. Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je četvorici punoljetnih osumnjičenika rješenjem odredila zabrane približavanja na udaljenosti manju od pet metara te zabrane uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s oštećenim 18-godišnjacima.

Pojednostavljeno, sva petorica su puštena iz pritvora uz mjere opreza, što znači da vukovarsko Gradsko vijeće (više) ne mora brinuti za kvorum. Naime, neslužbeno doznajemo, jedan od ratoborne petorice je upravo onaj zbog kojeg je pao kvorum na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara. Riječ je, opet neslužbeno, o Nemanji Savanoviću, vukovarskom gradskom vijećniku iz redova Hrvatskih suverenista.