Ravnateljstvo civilne zaštite proglasilo izvanredne mjere od poplave za šire područje Siska!

Strahovi koji među svima nama postoje za područje Banovine vezano uz poplave nakon potresa, nažalost danas su postali itekako opravdani. Potres je definitivno narušio brojne nasipe na tom području, kao brane i ostale hidro objekte koji služe kao zaštita od nekontroliranog izlijevanja vodotokova. Katastrofu potresa dodatno je pogoršala jaka kiša koja je uslijedila još iste večeri tog kobnog 29. prosinca, kako na području Banovine tako i na području cijelog slijeva Kupe i Save čije su kritične točke upravo na širem sisačkom području.

Tim povodom, na službenom Twitter profilu prije nekoliko sati oglasilo se Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH s ozbiljnim upozorenjem za područje Kupe i Save na Banovini o mogućnostima poplava.

Na područjima pogođenima potresom porast vodostaja prijeti poplavama, neki vodoobrambeni objekti su oštećeni. Za vodotok Save i Kupe su zato proglašene izvanredne mjere od poplave. Sanacija nasipa je u tijeku, na nekim područjima se gradi i druga linija obrane od poplava“ – navodi se u objavi Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH je središnje tijelo državne uprave nadležno za poslove civilne zaštite

IZVOR: Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH