Razočarani Jozinović: Dogovorio sam povratak sa Šarićem, a on iskoči na prvoj tramvajskoj stanici!

Cibalijina momčad na predahu je do 7. siječnja kada će šef struke Jozinović obaviti prvu prozivku i povesti Nebeskoplave u pripreme za proljetni nastavak sezone. VK-drugoligaš božićno-novogodišnje blagdane provodi na 10. mjestu na ljestvici. Tri kola prije svršetka jesenskog dijela sezone pogled na poredak bio je dramatičan, Cibalia predzadnja s bodom više od Opatije.

– Kad se sve zbroji i oduzme, zadovoljan sam. Nedostaje nam do potpune sreće poneki bod izgubljen u utakmicama protiv Orijenta 1919 (1:2) i Dinama II (0:1) koje nismo trebali izgubiti, njihovi golmani bili su najbolji pojedinci utakmice – kaže trener Darko Jozinović koji je od Petra Tomića momčad preuzeo krajem rujna, nakon neuvjerljivih startnih šest kola (pet osvojenih bodova).

– Konac djelo krasi. Imali smo sjajan finiš, dobili Solin fantastičnim preokretom (od 0:3 do 5:3, op. a.), dobili smo BSK u nadoknadi vremena nakon što smo sat vremena igrali s igračem manje, pa smo na kraju osvojili bod u Zmijavcima kamo smo otputovali kadrovski osakaćeni, s 13 igrača.

Kad DJ malo bolje razmisli…

– U mom mandatu odigrali smo samo jednu utakmicu ispod razine, to je gostovanje kod Kustošije (0:2). U svima ostalima bili smo dobri, vrlo dobri ili odlični, a protiv Solina i BSK-a fenomenalni. U tim utakmicama dobio sam potvrdu da je momčad jako karakterna.

Slijedi serija zahvala…

– Zahvalio bih svom prvom suradniku Tomislavu Bolariću, desnoj ruci i čovjeku od mog apsolutnog povjerenje, svakako i članovima stožera Ivanu Karauli i Marijanu Antoloviću, fizioterapeutu Petru Leliću, predsjednici Dei Lasić koja je na raspolaganju uvijek i za sve što treba, a veliko hvala i nekim dobronamjernim ljudima iz sjene koji su nam mnogo pomogli u rezultatskom uzletu. Neću ih imenovati, prepoznat će se oni već sami.

Navijači su posebna priča…

– Ljudi su uz nas, osjećam to. Kao i silnu pozitivu s tribina koje nam nisu okrenule leđa ni kod onih 0:3 protiv Solina. „Probudila” se i zapadna tribina, sva ta energija neobično nam je važna, uvjeren sam da ćemo ju pristupom zaslužiti i tijekom proljeća.

U kojem će Cibalijin roster izgledati ponešto drugačije u odnosu na prošlu jesen. Luka Knežević već je otišao, sporazumni raskid ugovora.

– Transfer lista? Zasigurno će biti još odlazaka. U svlačionici je nekoliko nezadovoljnih igrača koji bi željeli veću minutažu. No, minutažu treba zaslužiti, a teren je jedino mjerilo. Svaki trening, svaka utakmica. Nikome ništa niti mogu, niti hoću obećati.

Očekuju se i neka nova lica…

– Još je mrvicu prerano govoriti o konkretnim imenima i prezimenima, ali do Nove godine moglo bi biti štošta jasno, pa i javno. Cibalia je klub s velikim rejtingom, bili smo i bit ćemo veliko ime. U prilog tome govori i valjda 100 poziva vezanih uz igrače koji nam se nude.

Jozinović de facto odrađuje i posao sportskog direktora, dobio je takve ovlasti…

– Da, ja pregovaram s igračima. Potrebe su jasne, po jedan pravi u svakoj liniji; od golmana, preko stopera i veznjaka, do napadača. Razgovori s nekim igračima u završnoj su fazi, ali…

…dok se tinta na ugovoru ne osuši, Jozinović o tome ne kani javno zboriti.

– Nešto ipak ne mogu prešutjeti. Trebao nam je doći Rene Šarić. Praktički smo dogovorili sve uvjete njegova povratka da bi na Facebook stranici NK Dubrava pročitao da je završio kod njih. Razočaran sam njegovim činom, nije mi se ni javio. Meni kaže da mu je Cibalia iznad svega, a onda bez pozdrava iskoči na prvoj tramvajskoj stanici… Baš me razočarao. Ali, zapravo i bolje je tako, takvi karakteri u svlačionici mi ne trebaju – naglasio je Jozinović umjesto zaključka.