Rekordna zapljena – Srbinu na Bajakovu oduzeto 628.900 psihotropnih tableta!

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim državljaninom Republike Srbije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet droga” iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

U srijedu, 12. siječnja, oko 0.30 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo carinski službenici su tijekom redovne granične kontrole teretnog i priključnog vozila srpskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 35-godišnji državljanin Republike Srbije pronašli lijekove koje se nalaze na „Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga“. Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto ukupno 628.900 komada raznovrsnih psihotropnih tableta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 13. siječnja predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu. Indicije upućuju na to da je droga bila namijenjena zapadnoeuropskom ilegalnom narko tržištu, a do sada je to najveća zapljena lijekova na graničnom prijelazu Republike Hrvatske.