REALIZACIJA PRORAČUNA VSŽ U prihodovnom dijelu 75 mil. eura, a u rashodovnom 65 mil. eura

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine podneseno je izvješće o izvršenju proračuna Vukovarsko-srijemske županije, a na dnevnom redu našlo se i izvješće o radu župana za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2023. 

– Zadovoljan sam realizacijom proračuna u prvih šest mjeseci ove godine. U prihodovnom dijelu se kreće oko 75 milijuna eura, a u rashodovnom oko 65 milijuna eura, što je značajan pomak u odnosu na prethodna razdoblja. Time nam se otvara razvojna mogućnost završetka projekata koji su u završnoj fazi, a traju već duže vrijeme. Nažalost, realizacije idu sporo zbog niza okolnosti koje se događaju na terenu, ovisno o kojem je projektu riječ – rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić dodavši kako je dio infrastrukturnih projekata nastradao u prirodnoj nepogodi pa su bili potrebni dodatni radovi, a samim time i neplanirana sredstva.

Riječ je tu o sustavima navodnjavanja, Agrotehnološkom centru, završetku dokumentacije za Transportno-logistički centar te pregovorima o dionicama cestama koje zanimaju javnost, kao što su cesta koja spaja obilaznicu Vinkovaca i Vukovara, obilaznica Vukovar, izrada dokumentacije za dodatni trak ceste od Županje do Vinkovaca, posebno izdvojen dio ceste prema Tovarniku, na relaciji Ilača-Tovarnik.