Retkovčanin (71) osumnjičen za pokušaj ubojstva Vinkovčanke (53) i policajca izvan službe

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom iz Retkovaca zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva 53-godišnjakinje i policijskog službenika PU vukovarsko-srijemske, o čemu je portal Vinkulja.hr već izvijestio.

Naime, 17. ožujka oko 21.20 sati 71-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu (1,21 g/kg) pokušao nasilno ući u obiteljsku kuću 53-godišnjakinje u Novoj ulici u Vinkovcima te joj uputio ozbiljne prijetnje smrću zbog čega je zatražila intervenciju policije. U strahu za vlastiti život, 53-godišnjakinja je žurno napustila obiteljsku kuću te se trčeći udaljavala Novom ulicom, a potom Privlačkom ulicom. Za njom je odmah krenuo 71-godišnjak te u njenom smjeru ispalio nekoliko hitaca iz pištolja, uslijed čega je 53-godišnjakinja zadobila prostrijelnu ranu ruke.

U daljnjem napadu spriječio ga je policijski službenik PU vukovarsko-srijemske izvan službe koji je, čuvši hice iz pištolja, s ciljem sprječavanja daljnjeg počinjenja kaznenog djela izdao više upozorenja i naredbi počinitelju. Unatoč danim zapovjedima 71-godišnjak je nastavio pucati u smjeru 53-godišnjakinje i policijskog službenika koji je potom u krajnjoj nuždi uporabio vatreno oružje kako bi otklonio izravnu opasnost za svoj život i život 53-godišnjakinje.

Nedugo zatim su na mjesto događaja pristupili policijski službenici koji su uhitili 71-godišnjaka uz uporabu sredstava prisile te ga priveli u prostorije policije, dok je vozilo Hitne medicinske pomoći prevezlo 53-godišnju Vinkovčanku u OŽB Vinkovci gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđena. Uhićeni 71-godišnjak i policijski službenik nisu ozlijeđeni.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 71-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, slijedi mu optužni prijedlog nadležnom sudu. Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabe sredstava prisile opravdanima i na zakonu utemeljenima.