Revoltirani Drago Majstorović (SDP) demonstrativno napustio sjednicu Gradskog vijeća

I taman kad se (u)činilo kako je današnja sjednica vinkovačkog Gradskoga vijeća nakon burne rasprave na prethodnim točkama izišla iz „zone mirnoga leta”, dogodilo se novo „iskakanje iz tračnica”. Tijekom rasprave o Odluci o izmjenama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Vinkovaca za 2021. godinu predsjednik Gradskoga vijeća Vedran Čuljak upozorio je vijećnika Dragu Majstorovića (SDP) da je „probio” vrijeme predviđeno za izlaganje.

Majstorović je potom, revoltiran ovim upozorenjem, po silasku s govornice, mahnuo na pozdrav ostatku društva…

– Demonstrativno napuštam ovu sjednicu. Sretan Božić svima!

U znak solidarnosti njegovim stopama krenuo je potom i nezavisni vijećnik Damir Jakšić. Pridružio im se i Goran Kajkić (Živi zid) koji je ionako isključen „još u prvom poluvremenu”…

Majstorović nam je naknadno pojasnio:

– Gospodin predsjedavajući limitirao mi je vrijeme ne dopuštajući da govorim o meritumu stvari. Ako ćemo limitirati vrijeme, onda bismo ga trebali limitirati i gradonačelniku, i svima onima koji iziđu za govornicu i govore po sedam, osam i deset minuta. Ponavljam, govorio sam o meritumu stvari, primjerenim riječima želio sam potaknuti ovo Gradsko vijeće da podrži inicijativu Udruge Naša djeca za umrežavanjem udruga i osnivanjem Saveza udruga. Htio sam na kraju krajeva kazati ponešto i o ciljevima Udruge željezničkih umirovljenika HŽ Vinkovci čiji sam predsjednik, ponuditi neke prijedloge koji bi poboljšali uvjete života osobama treće životne dobi, ali… To nitko nije htio čuti, to izgleda nikoga ne zanima.

Predsjednik Gradskog vijeća Vedran Čuljak na zadanu temu:

– Gospodina Majstorovića sam, sukladno Poslovniku, morao upozoriti na vrijeme. Kao što sam to činio i u slučaju nekih drugih vijećnika. On nažalost nije uspio prezentirati ono što je naumio, pa je uslijed revolta napustio sjednicu. U međuvremenu smo se čuli telefonski, riješili smo spor. Na nekoj od sljedećih sjednica dobit će priliku tematizirati širi kontekst ove priče koja nam nije nevažna. Žao mi je što se ovo dogodilo, osobito stoga što izuzetno cijenim uvijek korektnog vijećnika Majstorovića koji uvijek nudi konstruktivnu raspravu. I ovim putem još jednom izražavam žaljenje zbog ovog šuma u komunikacijskom kanalu – rekao je Čuljak.