Rimac (SDP): Nadam se da će Čuljak biti bolji predsjednik GV-a od Karlića, iako se nije najbolje snašao…

SDP-ov vijećnik Damir Rimac proaktivno je sudjelovao u radu konstituirajuće sjednice vinkovačkog Gradskog vijeća. Na vidjelo je izišlo njegovo dugogodišnje političko iskustvo, između ostalo stečenu i u sabornici.

– Ovo mi je peti vijećnički mandat u Gradskom vijeću – kaže Rimac koji, za razliku od Gorana Kajkića, ne vidi ništa loše u kavi kod gradonačelnika ispijenoj uoči današnje sjednice.

– Dakle, vrlo kratko; u poslovno-menadžerskom smislu taj poziv i tu kurtoaznu političku kavu doživljavam kao dobar potez gradonačelnika. Zatekao sam ondje Vedrana Čuljka i dobro pretpostavio kako će on nešto kasnije postati novi predsjednik Gradskoga vijeća. Rekao sam mu samo da učini sve kako bi uveo red u Gradsko vijeće, u čemu njegov prethodnik Mladen Karlić nikako nije uspijevao.

U nečemu, smatra Rimac, Čuljak na konstituirajućoj sjednici ipak nije uspio:

– Loše se snalazio u proceduri, više je nego očito da ne poznaje poslovničke odredbe. Što i nije za zamjeriti imajući u vidu njegovo neiskustvo, novi je u tome. I kompletan saziv Gradskoga vijeća generalno je neiskusan, kako u pozicijskom, tako i opozicijskom taboru.

Poslovnik je, napominje Rimac, danas prekršen mnogo puta, no više od toga SDP-ovog vijećnika zasmetalo je nešto drugo:

– Zlatko Dovhanj bio je nazočan sjednici u ulozi sazivatelja. I postao je praktički nebitan onoga časa kada smo za predsjednika izabrali Vedrana Čuljka. No, tijekom cijele sjednice Dovhanj se izdizao iznad predsjednika. Umjesto da diskretno suflira neiskusnom kolegi, Dovhanj je ulazio u polemike s gradskim vijećnikom koji je inzistirao samo na poštivanju procedure, ni na čemu drugom.

Rimac je u zaključku primijetio i ovo:

– Da, čini mi se da je Goran Kajkić politički diskriminiran. I da nije izabran za potpredsjednika Gradskoga vijeća samo zbog osobnog animoziteta na relaciji s gradonačelnikom Bosančićem. Znate, u predizbornoj kampanji štošta se kaže, katkad se udara i ispod pojasa. No, kada izbori završe i kada se konstitura Gradsko vijeće osobnim animozitetima više nema mjesta. Svi moramo raditi na dobrobit sugrađana koji su nas izabrali. Ovo nije dobar početak. Niti je ovo sado-mazo odnos u kojem uživam da me netko tuče i iskazuje dominaciju, kao što su vladajući danas to pokušali. Naprosto, posao opozicije jest da bude korektiv poziciji.