RIMKOVCI Danas nam započinju Rimski dani; pogledajte današnji program!

IZVOR: Grad Vinkovci/arhiva

Dugo iščekivanje još jednih Rimskih dana u Vinkovcima primaklo se kraju. Rimska noć vina održana sinoć bila je najbolja uvertira za jedanaesto izdanje ove manifestacije po kojoj naš grad itekako postaje prepoznatljiv.

Ulice grada, a posebice park Lenije tijekom ovog vikenda bit će ispunjeni Rimljankama i Rimljanima, ali i svim dobronamjernicima željnih uživanja u čarima antike.

Tako će već od 12 sati započeti Rimski sajam, kao i Rimski gastro, dok od 16 sati nestrpljive znatiželjnike očekuje generala proba večernjeg programa koji počinje u 20 sati pod sloganom „Oni za kojima uzdišu djevojke“. Pola sata ranije gradskim ulicama održat će se mimohod, dok od 22 sata sve posjetitelje očekuje koncert grupe Fluentes.

OPG-ovi, umjetnici i antičke zanatlije s ponosom će predstaviti svoje proizvode i ručno izrađene predmete, a oni najmlađi uživat će na dječjim radionicama i u dječjem vrtiću. Naime, u 16,30 predviđena je radionica „Nije zlato sve što sja“, dok je od 17 sati na rasporedu Rimski vrtić.