RK Spačva uspješno provela četvrtu kampanju projekta „Volim rukomet“

Rukometni klub Spačva Vinkovci uspješno je proveo četvrtu kampanju za projekt „Volim rukomet“ koja se održana danas ispred dvorane vinkovačke OŠ Bartola Kašića. Vinkovački premijerligaš provoditelj je ovog projekta čiji je cilj uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u sport u Vinkovcima, a danas su predstavljene dosad provedene aktivnosti iz projekta i uočene probleme koje su uspješno svladani.

Zbog epidemije virusa COVID-19 u dva navrata bili su obustavljeni treninzi i natjecanja od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite. Stručni stožer RK Spačva s trenerima izradio je i organizirao online treninge za sve dobne skupine i tako omogućio nastavak treninga uz konstantu podršku trenera.

Online treninzi su se pokazali kao izvrsno rješenje, jer su sudionici ostali u treningu i socijalnom kontaktu što je jedan od primarnih ciljeva projekta koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i to kroz natječaj „Uključivanje

djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Inače, ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna. Iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna.

Projekt je ovo koji uvelike pridonosi ostvarenju ciljeva Strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH u kojoj se navodi kako se trebaju osigurati uvjeti za uspješnu borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nejednakosti u društvu. Kod djece iz rizičnih obitelji ili djece s poremećajima u ponašanju sport je važan zbog zadovoljavanja potrebe za pripadanjem, samoostvarivanjem te zbog osjećaja sigurnosti i poticanja samopouzdanja i samopoštovanja.