ROBODAN u vinkovačkoj Tehničkoj školi Ruđera Boškovića

ROBODAN – izložbena je to aktivnost kojem je danas domaćin bila vinkovačka Tehnička škola Ruđera Boškovića. Riječ je o dijelu projekta Regionalnog centra kompetentnosti na kojem spomenuta škola sudjeluje kao partner s osječkom Elektrotehničkom i prometnom školom.

ROBODAN, već mu i naziv kazuje, posvećen je robotici i robotima. Posrijedi je aktivnost koja će, između ostalog, pridonijeti razvoju i modernizaciji programa redovitog strukovnog obrazovanja na našem području. Djeca koja su mu nazočila imala su prigodu uživo pogledati kako sve funkcionira, koje su mogućnosti rada s visokim tehnologijama i – tko zna – možda već sada odlučiti koju srednju školu žele upisati.

– Robotika se provodi u više od 600 škola, nevladinih organizacija, udruga diljem Hrvatske, a u njoj sudjeluje više od 12.000 učenika. Posebna pohvala za Tehničku školu Ruđera Boškovića koja je jedna od aktivnijih i bolje opremljenijih što se tiče robotike – komplimentirao je domaćinu današnjeg događaja zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.