Roditelji učenika OŠ Bartola Kašića ne šalju djecu u školu zbog prijetnje jednog roditelja bombom!?

Na redakcijski e-mail portala Vinkulja.hr pristigao je tijekom prijepodneva dopis sljedećeg sadržaja:
 
Poštovani,
ovo pišem u ime roditelja 2.a razreda OŠ Bartola Kašića Vinkovci u kojoj se jučer dogodio nemili incident. Naime, roditelj jednog učenika 2.a razreda prijetio je bacanjem bombe i paljenjem škole. Dakle, prijetio je svim učenicima, ne samo našem razredu. Nakon toga dotični roditelj je uhićen, no djeca su i dalje ostala u strahu i traumi, a mi roditelji smo o toj situaciji saznali tek nakon završetka nastave. Budući da se radi o groznoj situaciji, molimo za hitno djelovanje. Mi roditelji smo odlučili ne slati svoju djecu u školu dok se situacija ne riješi. Zanima nas na koji način Ministarstvo znanosti i obrazovanja može pružiti zaštitu našoj djeci; postavljanjem zaštitara na ulaz, zabranom pristupa ili nečim trećim?
 
Također, apeliramo na organizaciju sastanka s policijom na kojem bi nam se pojasnili detalji o cijeloj situaciji. Jer, ta osoba ima popis djece kojoj će se osvećivati, a mi ne znamo koliko će dugo ostati u pritvoru, niti koja su djeca na popisu. MOLIMO hitno djelovanje već danas!!!!!
 
Roditelji 2. a razreda
 
Došli smo i u posjed dopisa koji je školska ravnateljica poslala roditeljima učenika 2.a u Viber grupu:
 
Poštovani roditelji, poštovana učiteljice,
ovim putem Vas želim izvijestiti, da sam nakon razgovora s Vama, stupila u kontakt s pomoćnikom načelnika. Nekoliko roditelja je bilo kod mene u uredu te su bili prisutni rzgovoru, ali zbog ostalih prenosim informacije ovim putem. Gospodin iz policije mi je rekao da je dotična gospođa zadržana u policiji te se još uvijek provodi ispitivanje te da nema potrebe za panikom. Policija shvaća ozbiljnost situacije i ne prilaze olako ovome slučaju. O izvidima mi ne mogu davati informacije jer se radi o tajnosti podataka.
Gospodina pomoćnika načelnika sam zamolila da pošalje patrolu, što je odmah i učinio. Policajci su bili u školi, a prije nekoliko minuta je stigao policajac koji će biti dežuran ispred škole. Ovim putem Vas molim da pošaljete svoju djecu, naše učenike, u školu jer smo svi shvatili ozbiljnost situaciji i poduzete su sve mjere kako bismo zaštitili naše učenike. Unaprijed se zahvaljujem na suradnji!
 
S poštovanjem,
Vlasta Pavlović Elez, ravnateljica
 
Učenicima 2.a razreda nastava danas započinje u 13.30 sati. Nemoguće je pretpostaviti hoće li djeca danas doći u školu. Pratit ćemo razvoj situacije.