Romić nakon 3×3 spektakla: Ako se samo jedno dijete zaljubilo u basket – uspjeli smo!

Banjalučka momčad 3×3 Prointer Inving pobjednik je dvodnevnog vinkovačkog turnira u uličnoj košarci čiju su organizaciju potpisali Udruga PRO 3×3 i Grad Vinkovci. Banjalučani su u finalnom ogledu nadvisili Aluplastik Živinice rezultatom 21:16, a MPV turnira koji je okupio deset momčadi bio je Stefan Milošević, član pobjedničkog kvarteta koji je podijelio prvu nagradu u iznosu od 12.000 kuna.

– Turnir je bio stvarno odličan, na vrhunskom nivou, publika također. Stvarno smo se super osjećali ovdje u Vinkovcima, nastojat ćemo i ubuduće vaš grad uvrstiti u naš kalendar. Doći ćemo opet, sigurno – poručio je Milošević.

Zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić također je emitirao zadovoljstvom dvodnevnom vinkovačkom basketaškom pričom:

– Čestitke pobjednicima, ali i svim sudionicima koji su oduševili prezentacijom volje i umijeća, na radost brojnih Vinkovčana koji su dvije večeri mogli istinski uživati u ovom spektaklu. Završna ocjena? Čista petica! – oduševljeno je zborio Romić.

Na turniru je nastupila i momčad KK Vinkovci (Perajica, Papac, Ostović, Senčić) koja je dogurala do četvrtfinala u kojem je poražena od poraženog u finalu, Aluplastika Živinice.

– Vinkovčani su bili odlični i na tribini koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta. Od pet gradova ovogodišnje hrvatske 3×3 turneje ovaj događaj najviše zanimanja pobudio je u našem gradu. A prethodno se još igralo u Dubrovniku, Šibeniku, Zadru i Vukovaru. Iz Udruge PRO 3×3 su oduševljeni vinkovačkom pričom, što nam predstavlja veliki kompliment. Ovom prigodom još jedna zahvala našim volonterima koji su dali nemjerljiv doprinos u organizaciji ovog događaja – dodaje Romić.

Slika iz Vinkovaca otišla je diljem svijeta zahvaljujući izravnom prijenosu na Sportklubu

– Tako je, Vinkovci su bili prisutni u više od deset sati izravnog prijenosa u programu Sportkluba. Bio je to reprezentativan marketinški izlog, najljepša sportsko-turistička razglednica koju smo poslali u svijet. I to je dodana vrijednost ovog događaja.

Romić, inače bivši košarkaš, vjeruje kako će sinoć završeni turnir u uličnoj košarci pridonijeti povratku popularnosti basketa i košarke koja se u Vinkovcima organizirano igra gotovo pet desetljeća.

– Siguran sam da će nakon ove dvije večeri opet naša igrališta biti puna i da će na njima odzvanjati zvuk košarkaške lopte. Ako se nakon ovoga samo jedno dijete zaljubi u košarku, uspjeli smo! No, uvjeren sam kako će interes rapidno porasti. Naposljetku, u rujnu pokrećemo 3×3 klub u Vinkovcima – najavio je Romić u zaključnoj rečenici.