Rugašević: Što se mene tiče, više ne kanim odlaziti iz Vinkovaca

Čekali su u Cibaliji 1. srpnja kako bi i službeno bio definiran status Darija Rugaševića, povratnika iz slovenskog prvoligaša Radomlja.

– Evo, raspetljao sam nekako odnos s Radomljem. Inzistirali su na aktivaciji druge godine ugovora, imao sam opciju „jedan plus jedan”, a prva je istekla zadnjega dana lipnja. No, bio sam ustrajan u razlazu i ipak mi nisu pravili probleme. Shvatili su valjda da ne bih glavom bio ondje, pa je bolje za sve da se raziđemo – objasnio je Rugašević kojemu je sezonu u Radomlju obilježila teška ozljeda (lom noge) koju je doživio prošloga kolovoza u Murskoj Soboti u ogledu protiv Mure i zbog koje je pauzirao čak šest mjeseci.

– Isprva se nije činilo da ću morati tako dugo pauzirati, ali jedna loša okolnost slijedila je drugu i sve se razvuklo.

Sada je sve u redu?

– Ma, je… Nakon povratka na teren imao sam jedanaest nastupa, od toga osam utakmica s 80 i više minuta. Ispočetka smo malo dozirali s obzirom na dugu stanku i ritam srijeda-subota, pa sam ulazio s klupe.

Jučer je potpisao jednogodišnji ugovor s Cibalijom…

– Što se mene tiče, više ne kanim odlaziti iz Vinkovaca. Imam 31 godinu, dosta je bilo povlačenja po bijelom svijetu.

A bilo ga je svugdje; od bližeg inozemstva u već spomenutoj Sloveniji i Bosni i Hercegovini, do Rumunjske i Poljske.

– Motiv za povratak? Malo sam razgovarao s Jazvićem, malo više s direktorom Tomićem i trenerom Radotićem, svidjelo mi se ono što sam čuo. Nećemo ništa bombardirati s najavama za novu sezonu, nego u miru i tišini raditi kako bismo ušli spremni u natjecanje u kojem svi skupa očekujemo iskorak. Uglavnom, sretan sam zbog povratka kući – zaključio je Rugašević koji će se na početku priprema, 7. srpnja, pojaviti prilično spreman s obzirom na to da je u pogonu od 13. lipnja kada je Radomlje započelo pripremni ciklus.