Rujana Bušić Srpak nakon promocije dviju zbirki pjesama: Ovo je nešto najhrabrije što sam učinila u životu…

Bila je to promocija „dva u jedan”! Dvije zbirke pjesama Vinkovčanke Rujane Bušić Srpak (napokon) su predstavljene javnosti. „Između ljubavi i ništa” publicirana je još u veljače 2019. godine, a „Između vremena i nas” u veljači ove godine.

– Smatrala sam kako je možda malo pretenciozno napraviti promociju svoje prve i jedine zbirke pjesama. Nadahnuća nije nedostajalo, pa je u veljači ove godine publicirana i druga zbirka. To je već nešto s čime bih mogla stati pred publiku i predstaviti ono što radim – pojasnila je Rujana Bušić Srpak.

Zanimljivo, niti jedna od njezinih pjesama – a obje zbirke sadržavaju njih 238 – nema naslov. U zbirci „Između ljubavi i nas” nema ni točaka. Potpuno otvoren stih. Nije nezanimljivo ni to da su sve do jedne – otipkane na mobitel.

– Čim mi se misao pojavila, uzela sam mobitel i otipkala. A inspiracija je uvijek dolazila nepozvana, uglavnom iza sna. Ali, ponekad i u vožnji, pa sam stala sa strane i otipkala što imam u mobitel. Jer, nema šanse da kasnije vratim tu misao – dodaje autorica, otkrivajući i to da je „izdavanje ovih dviju zbirki nešto najhrabrije što je ikad učinila u životu”.

Hrabrosti je, doznajemo, još ostalo u njezinu spremniku. U pripremi je i treći uradak. I njega će, kao i prethodna dva, urediti prof. Višnja Sorčik. A izdati, kao i prethodna dva, vinkovački Ogranak Matice hrvatske, potvrdno je klimnuo glavom njezin predsjednik dr. Dražen Švagelj. Oboje su, inače, bili aktivni sudionici promocije održane u ugodnom ambijentu Matice hrvatske. Odabrane pjesme interpretirala je Snježana Kraljević. A za glazbeni ugođaj pobrinuli su se Petra Marković i Ivan Fekete. Reprezentativan događaj. Decentan, šarmantan. Ne bi ga se postidjeli ni Graz, ni Beč… Ni Budimpešta.