S 2,23 promila za volan, pa na triježnjenje, sredstva prisile nad neposlušnim 23-godišnjakom…

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (dvije u Vinkovcima, po jedna u Tovarniku, Vukovaru, Županji, Starim Mikanovcima i Andrijaševcima). U dvije prometne nesreće, u Županji i u Andrijaševcima počinitelji su imali prisutnost alkohola u organizmu.

Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva su vozača smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, od kojih je kod 28-godišnjeg vozača zabilježena najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg.

Jučer, 3. lipnja oko 18.30 sati, nakon izdavanja obaveznog prekršajnog naloga zbog utvrđenog prometnog prekršaja na Trgu Slavija u Vukovaru 26-godišnji počinitelj prekršaja i njegov 23-godišnji suvozač 23-godišnjak omalovažili su policijske službenike i odbili postupiti po njihovoj naredbi, radi čega su policijski službenici nad 23-godišnjakom uporabili sredstva prisile.

U prostorijama policije nad obojicom je provedena prekršajna obrada, te je 26-godišnjaku uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 32. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je 23-godišnjaku uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 16. stavka 1. Zakona o osobnoj iskaznici.