Sabljić: Nitko nas iz gradske uprave nije konzultirao, no kuglasti likvidambar dobar je izbor za Genscherovu

Voditelj Hrvatskih šuma UPŠ Vinkovci Krasnodar Sabljić iskazao je neskriveno iznenađenje dovođenjem Hrvatskih šuma u kontekst sadnje drvoreda u Genscherovoj ulici, aktualne i polemične gradske priče.

– Ne, nitko nas iz gradske uprave nije kontaktirao, niti tražio bilo kakve konzultacije. Da jest, znao bih. Nije moguće da me ta priča mogla zaobići, jer sam jedina ovlaštena osoba u UPŠ Vinkovci. I ne mislim da je normalno što nismo bili uključeni u tu priču, jer smo i dosad uvijek rado i gotovo redovito surađivali s jedinicama lokalne samouprave po tom i sličnim pitanjima – rekao je Sabljić.

No…

– Kuglasti likvidambar je adekvatan izbor za Genscherovu u kontekstu drvoreda, cestovnog prometa, pješačke staze, vizualnog dojma… Izbor je OK.

Je li posrijedi „čisto” drvo?

– Možemo ga svrstati u skupinu onih koji ne prave veliki nered. Važne su i karakteristike njegova korijenskog sustava koji je pogodan za konkretnu lokaciju – poentirao je Sabljić iz čijih smo rečenica iščitali kako kuglasti likvidambar neće predstavljati nepriliku po novoasfaltirane pločnike, neće ih „dizati”.