Sadržajem bogatim ponedjeljkom ulazimo u veliki tjedan 57. Vinkovačkih jeseni!

FOTO: Press Vinkovačke jeseni

Ulazimo u veliki tjedan 57. Vinkovačkih jeseni! Današnji program počinje u 16 sati kada će oživjeti obrtnička ponuda Slavonskog sokaka, sve do 22 sata. Ondje nema čega nema, a gužva na kućicama potvrda je kako su Vinkovačke jeseni najbolji promotor sve cjenjenije domaće radinosti.

Hedonistička će nepca uživati kod domaćih vinara na Vinskom sokaku i u susjednom Bircuzu uz tamburaše i kolače iz pušnice do 01:00 sat iza ponoći. A u Dvorištu ideja maštat će se i kreirati od 17 do 20 sati.

Predvečerje na pozornici Trga Vinkovačkih jeseni rezervirano je za
KUD Šumari i njihove goste iz Poljske čiju će kulturnu baštinu u dvosatnom programu predstaviti Folklorna skupina Wielkopolanie.

S Tamburaškim sastavom D-MOL na Sokaku se, kao i svake večeri, družimo od 18 sati, a u 19.00 počinju Folklorne večeri. Nakon nastupa dječjih skupina iz Rokovaca i Andrijaševaca, Podgajaca i Privlake, treću večer izvornog folklora Vukovarsko-srijemske županije otvorit će KUD Slavko Janković iz Šiškovaca. Slijede Seljačka sloga Bogdanovci, Slavko Janković Rokovci-Andrijaševci, Samica Novi Jankovci, Ljudevit Štur Ilok, Josip Kozarac Posavski Podgajci i Kulturni centar Klasje iz Privlake. Večerašnji nastup zaokružit će KUD Ljeskovac iz Vinkovaca koreografiranim folklorom.

Od 21.30 pozornica se pretvara u Večer mode i ljepote na kojoj će – u organizaciji Udruženja manekena Loreenanajnoviju kolekciju za predstojeću modnu sezonu jesen/zima predstaviti vinkovački dućani.

Za svakoga ponešto, a ne nedostaje ni kirbajskog šaputanja…Na kirbaju šapnula mi snaša, da je vodim do njenog salaša.