Sadržajno bogat lipanj u Vinkovcima, za svakoga ponešto…

Ljubitelji nogometa uskoro dolaze na svoje, u petak počinje europsko nogometno prvenstvo. No, u Vinkovcima tijekom lipnja neće nedostajati ni drugih sadržaja. Epidemiološke mjere su u dobroj mjeri relaksirane, što je donijelo buđenje društvenih događanja. Lipanjsku seriju otvara subotnja biciklijada „Tour natur” koju organizira Turistička zajednica Vinkovci.

– Bit će to događaj zabavnog i edukativnog, a ne natjecateljskog karaktera, čiji će sudionici imati prigodu upoznati Vinkovce na drugačiji način. Početak subotnje biciklijade zakazan je u 10 sati s Trga Vinkovačkih jeseni, pa neka ovo ujedno bude i poziv svima da se odazovu događaju na kojemu će se družiti lagano pedalirajući po gradu – rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Do kraja lipnja u Vinkovcima će biti upriličen još niz zanimljivih događanja; 18. lipnja udruga građana Vinkovački karneval organizirat će već tradicionalni Cvjetni korzo, dan kasnije Kulturni centar Gatalinka upriličit će zanimljiv koncert, a 21. lipnja prigodno će biti obilježen Svjetski dan glazbe, organizator Art Club Vinkovci. Nadalje, 24. lipnja Udruženje manekena Loreena organizacijski će potpisati reviju ljepote, 25. i 26. lipnja bit će održana manifestacija Rimski dani, 27. lipnja ZAKUD će organizirati Županijsku smotru dječjeg folklora, a 29. lipnja na programu je promocija knjige Sjećanje na ciganski sokak, o čemu računa vode Vinkovački šokački rodovi.

Svi ovi događaji bit će na neki način uvod u obilježavanje Dana grada Vinkovaca (20. srpnja) u okviru kojeg će biti u našem gradu koncert održati Tony Cetinski, vinkovački zet!