Saga je okončana; Mario Smetiško novi je predsjednik Općinskoga vijeća Jarmine!

Mario Smetiško novi je predsjednik Općinskoga vijeća Jarmine! Riječ je o nositelju liste Mladi za Jarminu koja je s dva vijećnička mjesta bila presudni jezičac na vagi (Nezavisna lista Gorana Ilekovića ima četiri, a HDZ tri – za većinu je potrebno pet!) koji je pretegnuo na stranu skupine okupljene oko načelnika Ilekovića koji sada ima stabilnu većinu i sve preduvjete za miran rad i korjenite promjene najavljene u predizbornoj kampanji.

Iako, još jutros se činilo kako će i drugi pokušaj izbora predsjednika Općinskoga vijeća biti neuspješan, ali – nije jutro baš uvijek pametnije od večeri.

– Petnaestak minuta prije početka večerašnje sjednice uspjeli smo se sporazumjeti. Načelnik Ileković javno mi se ispričao zbog nekih iskrivljenih ponašanja u predizbornoj kampanji i toga što se nije ogradio od njemu bliskih ljudi koji su o listi Mladi za Jarminu širili neistine po društvenim mrežama. Prihvaćen je i naš uvjet oko toga da u radu općinskih odbora ne mogu sudjelovati pojedinci bez završene srednje škole. Na kraju, moram reći i to da sam ispregovarao i to da HDZ u svakom odboru ima po jednoga člana, jer želim u rad Općinskoga vijeća uključiti sve strane i svima dati prigodu za djelovanje za dobrobit mjesta – rekao je Mario Smetiško, od večeras novi predsjednik Općinskoga vijeća Jarmine.

Načelnik Goran Ileković na zadanu temu:

– Bitno je da smo se dogovorili i da napokon možemo početi raditi na korist svih Jarminčanki i Jarminčana. Isprika? Ne bih oko toga pravio posebnu priču, svi mi imamo se razloga jedni drugima ispričavati, ali to sad stvarno nije presudno. Pred nama je mnogo posla, idemo zasukati rukave.

A što na sve kažu u HDZ-u koji je na prošlim izborima u Jarmini izgubio dugogodišnju utvrdu?

– Sve je očekivano, nisam iznenađen ovakvim ishodom. Žao mi je samo što to nisu napravili na prvoj konstituirajućoj sjednici, jer je mjesec dana bespovratno izgubljeno. Želim im mnogo uspjeha u radu i realizaciji najavljenih projekata, jedva čekam okupati se u obećanom bazenu – izjavio je Andrija Draganić, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Jarmina koji je nakon čak sedam načelničkih mandata tu dužnost slijedom izbornih rezultata morao prepustiti Goranu Ilekoviću.