Sajam EU projekata na Orionu zablistao u punome sjaju i ukazao na važnost EU novca za rast i razvoj

Povodom obilježavanja Dana Europe danas je u vinkovačkoj pješačkoj zoni održan Sajam EU projekata na Orionu čiju su organizaciju potpisali Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. i Grad Vinkovci. Cilj sajma je naglasiti važnost EU fondova za razvoj Vinkovaca, ali i predstaviti najznačajnije projekte europskog predznaka svih onih koji na njima aktivno (su)djeluju na području grada i županije.

– Ovakvim oblikom promocije javnost će dobiti bolji uvid u način na koji projekti mogu djelovati kao pokretači gospodarskog rasta i razvoja u lokalnim zajednicama. Također, sve uključene institucije, ustanove i druge pravne osobe će u neposrednoj komunikaciji s građanima dobiti jedinstvenu priliku povećati svoju vidljivost u javnosti, dodatno se približiti potencijalnim korisnicima te na zanimljiv i interaktivan način promovirati svoje djelatnosti i uslugerekla je Danijela Slipčević, direktorica Razvojne agencije grada Vinkovaca VIA.

Na ovogodišnjem Sajmu EU projekata na Orionu sudjelovalo je dvadesetak izlagača koji su posjetiteljima otkrili sve što ih je zanimalo o provođenju projekata izuzetne važnosti za gospodarski rast i razvoj ovoga kraja.

– Sada već tradicionalni Sajam EU projekata na Orionu prilika je da na jednom mjestu predstavimo sve projekte kojima želimo osigurati što bolje uvjete za kvalitetniji život naših sugrađana, a koje smo realizirali uz pomoć bespovratnih sredstava Europske unije – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić naglašavajući trud i zalaganje Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA zahvaljujući kojoj je provedeno je čak 200 projekata ukupne vrijednosti preko 300 milijuna kuna.

– Drago mi je i što su naši sugrađani i poduzetnici spoznali važnost i priliku koju im pružaju EU fondovi te su u proteklom razdoblju ugovorili projekte ukupne vrijednosti 1,47 milijardi kuna. Zahvaljujem svim izlagačima na sudjelovanju te djelatnicima VIA-e na organizaciji sajma – dodao je Bosančić.

I vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić imao je samo riječi hvale za današnji sajmeni događaj, njegovu organizaciju, ali i poruku koju šalje poduzetnicima:

– Pozivam poduzetnike, ali i jedinice lokalne samouprave, da što više konkuriraju za EU sredstva kojima se mogu postići pozitivne promjene. Govorim to iz iskustva, europski novac itekako je prisutan u našoj županiji. Stoga je izuzetno značajno educirati se i zainteresirati za određene projekte kroz koje se može se može mnogo toga naučiti, a kroz događaje poput ovoga i upoznati ljude koji mogu pružiti korisne i konkretne informacije za potencijale poslovne planove – rekao je Dekanić komplimentirajući organizatorima Sajma EU projekata na Orionu, ali i zahvaljujući kako županijskoj, tako i gradskoj razvojnoj agenciji na uloženom trudu i pomoći svima onima kojima je ona bila potrebna.

Doista, organizacija sajma bila je na vrhunskoj razini, nije izostao ni interes posjetitelja, a poslužilo je i vrijeme. Nakon dvije pandemijske godine tijekom kojih se sajam nije održao, ovogodišnji je zablistao u punome sjaju. Čestitamo!