Salon fotografije, izložbu Panorama 2020. vrijedno je pogledati!

FOTO: db

U Galeriji fotografije Meraja otvoren je 22. Salon fotografije i u okviru njega izložbu Panorama 2020. koja zapravo predstavlja svojevrsnu sintezu fotografskog stvaralaštva izloženog na prethodnim salonima održanim od premijerne 2000. do 2020. godine.

– Ovdje su izložene fotografije 47 vinkovačkih autora koji su u protekla dva desetljeća u čak 151 navrat sudjelovali na našem salonu, stanovitom nastavku bogate izlagačke tradicije u Vinkovcima započete još 1954. godine, prekinute Domovinskim ratom, a nastavljene već spomenute 2000. godine s ciljem nastavka promocije fotografije u Vinkovcima, ali i vinkovačkih fotografa u svijetu fotografije na nacionalnoj razini. Kada smo 2000. godine pokretali ovu priču bili smo mladići i djevojke koji nisu zapravo bili ni svjesni što nam se događa. Ali, vremenom smo došli do razine, možda će malo neskromno zazvučati, da nam drugi čak malo i zavide na ostvarenom postignuću. Ali, trebalo je tu zavist i zaslužiti, što bi rekao Đorđe Balašević – naglasio je predsjednik Fotokluba Vinkovci Dražen Bota, autor postava izložbe Panorama 2020. te urednik istoimenog kataloga koji ju prati.

Postav izložbe Panorama 2020. zamišljen je kao vremenska crta na kojoj je predstavljeno sve ono što su vinkovački autori izložili na prethodnim salonima na kojima je rekorder po broju sudjelovanja Zvonimir Tanocki s dvanaest izlaganja, Damir Glibušić predstavljao se u jedanaest navrata, Suzana Bota deset puta, koliko i Dražen Bota…

Izložba Panorama 2020. – koju je otvorila gradska pročelnica za kulturu Marija Liščić Drmić – u Galeriji fotografije Meraja bit će postavljena do kraja kolovoza. Vrijedno ju je pogledati.