Sapunica je okončana; Mato Džalto (re)izabran za ravnatelja Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca!

Mato Džalto ostaje u ravnateljskoj fotelji vinkovačke Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca! Odlučio je tako Školski odbor na današnjoj sjednici na kojoj je Džalto dobio povjerenje četvero članova spomenutoga tijela, dok ih je troje ostalo suzdržano.

– Prije svega, u mom uredu nema fotelje, jer fotelja može pokvariti ljude. Ne treba generalizirati, nisu svi koji zasjednu u fotelju kvarni – dočekao nas je na „volej” Mato Džalto, reizabrani ravnatelj Ekonomske škole Ivana Domca za kojeg je danas ruku podignulo troje članova Školskog odbora predstavnika Nastavničkog (Andrijana Hajduković i Zrinka Bogatić), odnosno Radničkog vijeća (Davorka Marojević) te predstavnik Vijeća roditelja (Zoran Goman); taman dosta za natpolovičnu većinu!

Troje predstavnika Školskog odbora ispred osnivača škole, tj. VSŽ, (Alenka Paradžik, Benedikt Draškić i Jakob Belić) ostalo je – suzdržano.

– I ja ću ostati suzdržan po pitanju njihove suzdržanosti. Uglavnom, zahvaljujem na povjerenju svim članovima Nastavničkog i Radničkog vijeća, te Vijeća roditelja, ujedno i članovima Školskog odbora koji su za mene glasovali – izjavio je Džalto.

Dakle, novog, a zapravo starog, ravnatelja iznjedrio je tek drugi izborni krug. U prvom je bilo svega i svačega; proceduralnih pogrešaka učinjenih nakon izmjene članova Školskog odbora tijekom postupka (!) te onih učinjenih u prethodnom izbornom ciklusu u kojem je za ravnatelja izabran Josip Džakula uz napomenu da Džalto tom zgodom nije bio u prigodi izložiti svoj program zbog obavezne izolacije, odnosno udara koronavirusa.

Podsjetimo, u prethodnom ciklusu Džakula je dobio povjerenje troje članova ŠO ispred osnivača te glas predstavnika Vijeća roditelja, dočim se predstavnici kolektiva na dotičnoj sjednici nisu pojavili iz opravdanih razloga. Ključ je ležao u glasu predstavnika Vijeća roditelja koji je ovom zgodom, za razliku od prethodne sjednice, povjerenje ukazao Džalti, a ne Džakuli. 

Predstavnik Vijeća roditelja Zoran Goman morao je ispoštovati odluku Vijeća roditelja koji su na jučerašnjoj sjednici dali povjerenje meni s 14 glasova, nasuprot 12 koji su pripali kolegi Džakuli (treći kandidat Robert Kovačević nije dobio nijedan glas i u međuvremenu je praktički odustao od današnje prezentacije kandidature ispred Školskog odbora, op. a.). Napominjem kako mi je Nastavničko i Radničko vijeće dalo veliku podršku u ovom izbornom procesu; 59 kolega glasalo je za mene i moj program, 11 ih je podržalo kolegu Džakulu, a tri glasa imao je kolega Kovačević – rastumačio je Džalto.

Uglavnom, ova višemjesečna sapunica, čini se, privedena je kraju. Ukoliko ne bude žalbe na postupak.

– Nadam se nastavku dobre suradnje sa svim članovima kolektiva, ali i osnivačem, na dobrobit budućnosti ove institucije i svih učenika koji je budu pohađali – zaključio je Džalto.