„Šareni piknik” podvučen humanitarnom notom – za Vukovarske leptiriće!

FOTO: db

„Šareni piknik” zanimljiva je aktivnost koju smo danas zabilježili u Konjičkom klubu Eohippus gdje je mališanima osim boravka u prirodi omogućeno jahanje konja, igra na napuhancu, ali i radionice i sve to – podvučeno humanitarnom notom! Odnosno, u korist članova Udruge Vukovarski leptirići koja za cilj ima unapređivanje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. No, Udruzi Vukovarski leptirići – okuplja 200-injak djece s poteškoćama u razvoju različite dobi (od jedne do 18 godina) i različitih dijagnoza, problema i poteškoća – također je potrebna pomoć. I to vrlo opipljiva. O čemu se radi?

– Udruga Vukovarski leptirići pokrenula je online kampanju na platformi „Čini pravu stvar”. Problem je u tome što naš projekt „Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno” završava krajem ove godine, ali mi ne želimo ostaviti našu djecu kojoj je potrebna sustavna podrška i nakon završetka projekta. Iz tog razloga smo pokrenuli ovu kampanju kako bismo prikupili dovoljno sredstava za nastavak programa – rekla je Viktorija Matin, predsjednica Udruge Vukovarski leptirići kojoj je za nastavak spomenutog projekta poludnevnog boravka djece potrebno oko 800.000 kuna na godišnjoj razini.

To su sredstva koja bi omogućila nastavak programa u koji je uključeno 40-ero djece, pet stručnih djelatnika i jedan topli obrok dnevno.

– „Šareni piknik” je jedan od naših izazova putem kojih želimo skupiti sredstva kako bismo nastavili s projektom poludnevnog boravka koji je započeo krajem 2019. godine i koji se pokazao kao pun pogodak. Djeca koja su uključena u taj program podijeljena su u dvije skupine; s predškolcima radimo do 11 sati, potom preuzimamo školarce od 7 do 15 godina. U okviru projekta surađujemo s OŠ Blage Zadre i Centrom za socijalnu skrb, a ono što svakako želim naglasiti jest da do nas neprestano dopiru informacije o tome kako djeca izvrsno napreduju. Zbog toga je iznimno značajno nastaviti ovaj projekt, raznim aktivnostima prikupiti potrebna sredstva, a ova današnja jedna je od njih – podvukao je Zoran Narančić, pedagog na projektu poludnevnog boravka koji je, smatramo, vrijedno podržati na konkretan način; stoga kliknite ovdje i pronaći ćete sve pojedinosti o projektu, ali i načinu na koji ga možete podržati.