SASTANAK INSTITUCIJA ‘Napad na branitelja u Mirkovcima izoliran je slučaj iskorišten u političke svrhe’

FOTO: Grad Vinkovci

Brojni mediji (ne i Vinkulja.hr zbog nedostatnih informacija neophodnih za kvalitetnu obradu ove teme!), izvijestili su o napadu Srbina u Mirkovcima na hrvatskog branitelja. Unatoč policijskom priopćenju u kojem se (ne)navode sve poduzete mjere koje javnost zanima, isto očito nije palo na plodno tlo pa je danas održan sastanak u novom Domu hrvatskih branitelja na kojem su sudjelovali predstavnici braniteljskih udruga i policije, Ministarstva hrvatskih branitelja te Grada Vinkovaca, a sve kako bi se situacija dodatno razjasnila.

Zajednički zaključak sastanka jest kako su „zabrinjavajuća i nedopustiva vrijeđanja na nacionalnoj osnovi gdje je fizički napadnut hrvatski branitelj nedopustiva“.

No…

Ne razumijem kome je i zašto u cilju lažno navoditi kako policija nije reagirala adekvatno te kako su policijski službenici koji su tu noć bili na terenu pripadnici srpske nacionalne manjine koji su zanemarili sve što se dogodilo. To je zlonamjerna laž, plasirana iz nekih drugih razloga. Obavljene su sve potrebne radnje te je podignut i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a ovom prilikom moram reći kako su policajci koji su bili na terenu Hrvati, jedan od njih je čak i dijete hrvatskog branitelja, naglasio je načelnik PU vukovarsko-srijemske Ante Zovak.

Na istom tragu verbalno se kretao i predsjednik Koordinacije vinkovačkih braniteljskih udruga Damir Dujić.

Ovakvi primjeri mržnje po nacionalnoj osnovi, ali i primjeri širenja lažnih informacija i dolijevanja ulja na vatru, posljednje su što trebamo u našoj Domovini. Hrvatski narod desetljećima gradi svoju budućnost na principima mira, tolerancije, međuetničkog poštivanja i osude svakog oblika mržnje te na tim vrijednostima moramo ustrajati, rekao je Dujić.

Ovom sastanku nazočio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je istaknuo te kako “ovakve pojedinačne slučajeve samo zlonamjernici žele prikazati kao nekakve organizirane napade na branitelje“.

U Vinkovcima nema mjesta nasilju, kao ni netoleranciji i mržnji prema bilo kome. Vinkovci su miran i siguran grad i takav će i ostati, bez obzira što se neki uporno trude zbog vlastitih interesa iskriviti tu sliku, na kraju je istaknuo Bosančić.