SD Vinkovci pobjednik Međužupanijske lige 2022. u gađanju zračnim pištoljem

Na osječkoj streljani Pampas održano je finalno (5.) kolo klupske Međužupanijske lige 2022. zračni pištolj u kojoj su sudjelovali: GSK Centar 1784 Osijek, SK Sveti Mihovil Slavonski Brod, SK Valpovo, SK Grič-7 Vukovar, SK Nosteria Nuštar i SD Vinkovci.

Zavirili smo u propozicije natjecanja koje kažu da ekipu sačinjavaju četiri strijelca, u međusobnom susretu dva kluba slučajnim odabirom parova pobjednik donosi jedan bod svom klubu, a ukupan broj bodova klubu može donijeti pobjedu (dva boda) ili neriješeno (bod) i poraz (0 bodova). U pojedinačnoj konkurenciji strijelci se natječu za najbolji rezultat lige i za najveći broj desetki.

Nakon podvlačenja crte ispostavilo se da su 1. mjesto u ekipnom poretku osvojili Vinkovci (Petar Babić, Ema Pap, Stjepan Becić, Luka Grgić) s devet osvojenih bodova, drugi je bio Sveti Mihovil (Tea Šetina, Sanja Samaržija, Matija Rosandić, Sanja Šetina) sa šest bodova, a treće mjesto pripalo je Valpovu (Ilija Momčilović, Bruno Varga, Franc Sakač, Igor Terzić), također sa šest bodova, ali i lošijim međusobnim srazom u odnosu na ekipu Svetog Mihovila od koje su poraženi. U ukupno poretku slijede Centar 1784 i Nosteria s po četiri boda te Grič-7 jednim osvojenim bodom.

Najbolji rezultat lige ostvario je Dario Kuzminski (Centar 1784 Osijek) s 382 kruga, ispred Petra Babića (Vinkovci) s 378, Ilije Momčilovića (Valpovo) 375 i svih drugih.

Kuzminski je pogodio i najviše desetki (99 od 200 hitaca), Babić je i ovoj disciplini bio drugi (70/200), treća je bila Tea Šetina (Sveti Mihovil, 66/200), itd.