SDP Vukovar: Kakve veze ima veliko slovo U s obranom Vukovara?

Gradski odbor SDP-a Vukovar obratio se oglasio se priopćenjem za javnost koje potpisuje Biljana Gaća, predsjednica GO SDP Vukovar. Posrijedi je reakcija na predstavljanje plakata i slogana povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Priopćenje prenosimo integralno i u cjelosti:

Potpuno smo zgroženi činjenicom da se ponovno žrtvom Vukovara politizira, ali na najgori mogući način i to nije slučajno, bliže nam se parlamentarni izbori.

Vukovar po ne znamo koji put postaje poligon za političke poene, no ovaj put su Gradonačelnik Vukovara i njegovi suradnici stvarno pretjerali. Nitko ne može odlučivati tko je dobrodošao, a tko nije dobrodošao pokloniti se žrtvi Vukovara – to je nedopustivo.

Zgrožava činjenica da u javnosti čujemo takve izjave, kao i isticanje slova U na plakatu koji treba simbolizirati obilježavanje žrtve koju su Vukovar, njegovi civili i branitelji dali. Kakve veze veliko U ima s obranom grada Vukovara? Pitanje je naravno, retoričko.

Gradonačelniče, Vukovar ovo nije zaslužio – s početkom Vaše kampanje mogli ste pričekati barem dok ne prođu dani sjećanja na žrtvu Vukovara.