Sedam slučajeva dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja na području VSŽ

U razdoblju od 19. do 25. travnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam slučajeva dragovoljne predaje te 4 pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava i oružja.

Na području Tovarnika evidentirane su tri dragovoljne predaje, na području Borova dvije te po jedna na području Vinkovaca i Sotina.

Građani, koji su željeli ostati anonimni, predali su: dvije automatske puške s 13 pripadajućih spremnika, jedan pištolj s pripadajućim spremnikom, dva ostatka ispaljenih kontejnera raketnog bacača, šest ručnih bombi te 466 komada raznog streljiva.

Policiji su građani dojavili i pronalaske 500 komada streljiva na području Vinkovaca, kontejnera raketnog bacača na području Vukovara, minobacačke granate na području Lovasa te tri ručne bombe i 700 komada streljiva na području Gradišta.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još traje. Iz PU vukovarsko-srijemske pozivaju one građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji te da ih o svojoj namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Uz zamolbu da takva sredstva ne donose u policijske postaje, kako ne bi došlo do

njihova aktiviranja. Također, oružje i ubojita sredstva nipošto ne treba odlagati u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi, jer se na takav neprimjeren način odlaganja ugrožavaju životi drugih ljudi.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a sve dodatne informacije dostupne su putem putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.