Sedmorica sudaca MŽNL Osijek-Vinkovci podbacila na testiranju tjelesnih normi

Na Cibalijinom je stadionu održano testiranje tjelesnih normi i teorijskog znanja za nogometne suce koji će u natjecateljskoj sezoni 2021/22. dijeliti pravdu na terenima MŽNL Osijek-Vinkovci. Provjeri teorijskog znanja, ali i motoričkih sposobnosti pristupilo je 50 kandidata, od toga sedmorica nisu uspješno apsolvirali zadane tjelesne norme, pa ih za mjesec dana očekuje popravni ispit. Teorijske ispite, pak, svi su uspješno položili, no četiri suca su eliminirana sustava zbog liječničkih nalaza koji su bili ispod standarda propisanih.

Testiranje su provodili savezni kontrolori suđenja Dalibor Conjar, Tomislav Petrović, Dejan Berger i Dražen Pejić, a događaju su nazočili i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Slavonije i Baranje Miroslav Vidak, član spomenute komisije Marko Lovrić (ujedno i predsjednik KNS VSŽ), povjerenik za suđenje MŽNL Osijek-Vinkovci Đuka Galović koji je, doznajemo, ponajviše povukao u tehničkom smislu da se ovo testiranje nakon dvanaest godina ponovno upriliči u Vinkovcima.

U svojstvu gostiju evidentirana je nazočnost i još nekih važnih aktera slavonske, pa i nacionalne nogometne scene poput Ante Vučemilovića Šimunovića mlađeg, pa predsjednika ŽNS-VS i člana IO HNS-a Josipa Kuterovca, tajnika ŽNS-VS Ivice Sabljakovića.

Skup je pozdravila Dea Lasić, predsjednica HNK Cibalia, uz napomenu da je vinkovački klub pružio gostoprimstvo i osigurao sve uvjete za održavanje ovog događaja.