Sedmorici Ultrasa optužni prijedlozi zbog incidenta na utakmici Vukovar 1991 – Cibalia

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je sedam hrvatskih državljana – u dobi od 49, 47, 40, 38, 35, 31 i 30 godina – 2. rujna 2023. godine u 18.15 sati, na nogometnom stadionu u Vukovaru, za vrijeme odigravanja nogometne utakmice između HNK Vukovar 1991 i HNK Cibalia, preskočili zaštitnu ogradu i nedopušteno ušli u natjecateljski prostor, čime su počinili prekršaj iz članka 4. stavka 1. podstavka 10. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o navijačima Cibalije koji su zaštitnu ogradu preskočili navodno isprovocirani postupcima zaštitara. Nakon nekoliko minuta situacija je primirena bez ikakvih fizičkih posljedica po aktere. Kako god, protiv počinitelja prekršaja je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu radi provođenja prekršajnog postupka.