ŠEGRT HLAPIĆ Srednja strukovna škola Vinkovci najbolja strukovna škola u Hrvatskoj!

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja uručilo je danas Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci nagradu „Šegrt Hlapić“ u kategoriji najbolje škole – izvođača obrazovnih programa za obrtnička zanimanja. Nagradu “Šegrt Hlapić” Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja dodjeljuje u svrhu promicanja strukovnog obrazovanja za obrtnička zanimanja i obrtništva u cjelini.

Ministarstvo je prepoznalo Srednju strukovnu školu Vinkovci kao školu koja promiče ugled obrtničkih zanimanja i naglašava važnost uloge strukovnog obrazovanja u razvoju gospodarstva. Učenici ove škole postižu mnogobrojne vrhunske rezultate u svim programima i zanimanjima na  međužupanijskim i državnim natjecanjima te izložbama i smotrama.

Srednja strukovna škola Vinkovci odlikuje se dugogodišnjim radom na projektima, a kao partner ili nositelj sudjeluju u nekoliko velikih državnih, međunarodnih i EU projekata i učeničkih razmjena.

Bogatstvo raznolikosti struka i vrsni rezultati učenika i nastavnika čine Srednju strukovnu školu Vinkovci prepoznatljivom te su putokaz prema budućnosti u kojoj su konkurentnost, inovativnost i kreativnost počela koja oblikuju njenu misiju i viziju. Sve su to odlike koje je prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te opravdano dodijelilo nagradu „Šegrt Hlapić“ Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci.

– Izuzetno smo ponosni što je ova nagrada stigla u našu školu, a potvrda je kako su ulaganja u obrazovni sustav opravdana. Također, nagrada je poticaj za daljnji razvoj, usavršavanje nastavnika i učenika, ali i poticaj budućim generacijama da se odluče upisati neki od programa koje nudi Srednja strukovna škola Vinkovci. Potrebno je mnogo rada i truda kako bi se postigli ovakvi rezultati. Čestitam svim djelatnicima jer je veliko priznanje biti najbolji u Hrvatskoj – napominje ravnatelj škole Domagoj Bujadinović.

Šegrt Hlapić“ je potvrdio kako se u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci radi vrlo kvalitetno, a nastavnici s velikim entuzijazmom rade na promociji i poboljšanju obrazovnih programa. Nagrada je prigodno uručena povodom obilježavanja Dana Hrvatske obrtničke komore prema kriterijima iz Odluke o dodjeli nagrade „Šegrt Hlapić“.