ŠERIF BEZ ZNAČKE Prkovački lovci: Načelnik Miličević prijeti nam deložacijom!

Ponukani javnim istupima retkovačkih kazalištaraca i KUD-ovaca nezadovoljnih tretmanom općinskog načelnika Ivankova Marka Miličevića redakciji portala Vinkulja.hr javili su se i prkovački lovci! Lovačko društvo Šljuka iz Prkovaca suočeno je s velikim problemom o kojem nam govori predsjednik Ivan Perić:

– Riječ je o našem lovačkom domu koji smo izgradili još 1989. godine i to, vrlo je važno to naglasiti u kontekstu cijele priče, vlastitim sredstvima i vlastitim radom. Dom je izgrađen na općinskom zemljištu zbog čega je 1994. godine došao u vlasništvo Općine Ivankovo. Uz veliko razumijevanje bivšeg općinskog načelnika Branka Galića uspjeli smo 2003. godine ishoditi Ugovor o darovanju nekretnine kojim se lovački dom zajedno s pripadajućim dvorištem vraća u vlasništvo LD Šljuka koje je platilo porez za navedenu nekretninu. Dotični ugovor propustom tadašnjeg rukovodstva lovačkog društva nije proveden u zemljišnim knjigama, a od dana sklapanja navedenog Ugovora pa do danas izmijenile su se okolnosti na način da je darovana čestica promijenila površinu i dobila novi broj. No i nadalje je ostala upisana kao vlasništvo općine Ivankovo, unatoč tome što je zadanoj površini prema Ugovoru u stvarnosti riječ o vlasništvu LD Šljuka. Općina Ivankovo je 2017. godine česticu 90/2 prenamijenila u česticu 90/1 i time nam je onemogućen upis prava vlasništva u zemljišne knjige.

Uglavnom…

– Dolaskom na vlast nove političke garniture na čelu s načelnikom općine Markom Miličevićem nama se osporava pravo vlasništva te nam se prijeti deložacijom iz našega doma.

Tada LD Šljuka započinje svoju pravnu bitku s Općinom Ivankovo koja traje i danas…

Općinski načelnik očigledno ima druge planove za naš dom. To samo on zna. No, ono što je činjenica jest da cijelo vrijeme svoga mandata Miličević prijeti, dezinformira javnost, unosi nemir među naše članstvo te me pokušava smijeniti s mjesta predsjednika kako bi on postavio neke svoje ljude koji bi vodili ovo lovačko društvo. Sve to iz razloga što ga svojevremeno u ime LD Šljuka nisam podržao na lokalnim izborima, smatrajući kako LD Šljuka nije politička stranka.

Perić nastavlja:

U međuvremenu nam je zabranio korištenje lovačkog doma za potrebe naših članova. Konkretno, radi se o prigodnim proslavama. Želi promijeniti brave na domu da on u svakom trenutku može imati kontrolu nad njim te da može u bilo kojem trenutku bez znanja članova ulaziti u naše prostorije. Prijeti da će tražiti povrat ulaganja sredstava koje je Općina uložila u dom te spominje cifru od 350.000 kuna, što je notorna laž! Prijeti nam policijom, Uskokom, DORH-om i deložacijom.

Sugovornik navodi kako je sve to unijelo veliki nemir među članove LD Šljuka čiji je Izvršni odbor pokušao situaciju riješiti dogovorno i bez sudskog spora.

Pozvali smo ga na sastanak, no nismo naišli na razumijevanje. Od njega smo čak čuli kako bi najbolje rješenje bilo da napravimo novi lovački dom na drugoj lokaciji. Pristali smo na to pod uvjetom da Općina Ivankovo snosi sve troškove izgradnje te smo načelniku na tu temu uputili i službeni dopis s našim službenim stavom na koji se nikad nije očitovao. Štoviše, uslijedile su nove prijetnje o deložaciji iz sadašnjeg doma koji smo, ponavljam, izgradili vlastitim sredstvima. Sve ovo ima još veću težinu kada se zna da Miličević koristi svoj politički utjecaj kako bi diskreditirao jednu složnu i vrijednu Udrugu, a da paradoks bude još i veći, on je u vrijeme pokretanja spora bio član IO Županijskog lovačkog saveza, institucije koja se treba brinuti i boriti za prava lovaca na području naše Županije.

Sazvana je i izvanredna Skupština LD Šljuka Prkovci…

– Na Skupštini je odlučeno da ćemo svim sredstvima koja su nam na raspolaganju čuvati naš dom! Nije nevažno napomenuti i to da je neposredno prije Skupštine Miličević nazivao pojedine članove Udruge te od njih tražio da me se smijeni s dužnosti predsjednika, a da je on već odlučio tko će me na toj Skupštini i zamijeniti. Doznao sam to od osoba koje je Miličević kontaktirao i ponudio sam mandat na raspolaganje, međutim skupštinari su me jednoglasno podržali.

Uglavnom, advokati imaju pune ruke posla…

– U tijeku je nekoliko sudskih postupaka, jedan za naše iseljenje, a drugi gdje LD Šljuka traži priznanje vlasništva nad lovačkim domom. Uvjereni smo da je pravda na našoj strani i uvjereni smo u uspjeh u sporu s Općinom Ivankovo, utjelovljenoj u liku i djelu općinskog šerifa bez značke, kabadahije iz slavonske ravni, pokajnika od srca Markovog, jednog i jedinog načelnika Miličevića – zaključuje Ivan Perić.