Sesar: Kad prvi zabijemo, ne gubimo…

S primjetnom dozom respekta i opreza šef Cibalijine struke Siniša Sesar (d)očekuje županijski derbi protiv Vukovara 1991 koji je na programu ovoga petka s početkom u 13.30 sati:

– Postavit ćemo se u gustom bloku, ne dati im se da se razmašu – napomenuo je u uvodu Sesar koji je debelim flomasterom podvukao tri prezimena iz suprotstavljenog tabora:

– Gonzalez, Mustedanagić i  Knöll. Oko njih se sve vrti u igri prema naprijed. Nijedna momčad u ovom rangu nema tri takva individualca od kojih svaki ima kvalitetu nekom individualnom bravurom riješiti utakmicu.

S tim u svezi…

– Imat ćemo dosta obveza i zadataka u fazi obrane. Jedan od njih je izbjegavanje prekida u zoni iz koje nam mogu naškoditi prekidima. Osobito onima iz koje je moguće izravno šutirati po golu, Mustedanagić je majstor u tom segmentu.

Sesar naglašava i ovo:

– Intencija nam je što duže držati pozitivu, daj Bože da prvi zabijemo. Statistika kaže da ne gubimo utakmice u kojima povedemo.

Isto tako…

– Kad potonemo u rezultatski zaostatak, ne znamo se vratiti. Sve utakmice u kojima smo prvi primili gol smo izgubili, osim one protiv Dubrave u kojoj smo remizirali. To je vrlo znakovito – zaključio je Sesar koji neće mnogo intervenirati u kadrovskom smislu kada je u pitanju izgled udarne jedanaestorice u odnosu na zaprešićki ogled protiv Jaruna; Lugarić „out”, Marković „in”. Dakle, od 1. minute u formaciji 4-2-3-1 kreću: KovačevićLasić, Crnčec, Belančić, JergovićBosak, PereiraMarković, Kurteš, IšasegiMiljanić.

Tablice omogućuje Sofascore