Sin legendarnog Blage Zadre na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici!

Katica i Tomislav Zadro s A. Plenkovićem, IZVOR: HDZ

Hrvatska demokratska zajednica bacila je „rukavicu u lice“ glavnim oponentima u V. izbornoj jedinici s kojima se bori za istu vrstu glasača. Naime, ono što je sinoć u HRT-ovoj emisiji Otvoreno najavio Branko Bačić, danas je i potvrđeno – na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici bit će Tomislav Zadro, sin legendarnog zapovjednika obrane Borovo Naselja Blage Zadre.

Ovakvim potezom jasno je kako HDZ želi snažno zagrabiti u formiranu bazu vukovarskih glasača koji su već godinama na strani Ivana Penava i Domovinskog pokreta, a značajnim dijelom i na strani Marijana Pavličeka i njegovih Hrvatskih suverenista. Kao vukovarski branitelj Tomislav Zadro, rame uz rame branio je Vukovar, Borovo Naselje i Trpinjsku cestu s ocem Blagom i bratom Robertom koji je 1992. godine poginuo u obrani Kupresa.

Tomislav Zadro zasigurno uživa veliku popularnost među vukovarskom populacijom, pogotovo onima iz braniteljskih i povratničkih krugova, stoga bi rezultat izbora umnogome mogao ovisiti upravo o tome koja će strana sa svojim kandidatima iz ovog dijela političkog spektra naviše glasova ‘povući’.