Siniša Šuša o eskapadama sina Marka: Nisam nacionalist i veliki Srbin, niti sam djecu tako odgajao; uostalom, majka mi je Hrvatica!

Marko Šuša 22-godišnjak je iz Srijemskih Laza. Nezaposlen je. Kako je besposlen mozak vražje igralište, tako je Marko na pravoslavni Badnjak, 6. siječnja ove godine, s maloljetnim bratom stao pred objektiv neznanog autora fotografije koja je Marku dvadesetak dana kasnije donijela probleme (čitaj: optužne prijedloge), a njegovoj obitelji stanovite neugodnosti.

Naime, objavom inkriminirane fotografije na njegovu Facebook profilu i kasnijom policijskom pretragom njegova doma, drugih prostorija i osobnog automobila tijekom koje je pronađeno i oduzeto više zastava različitih veličina i kapa s neprimjerenim simbolima, ali i poluautomatska puška bez zatvarača i 65 komada streljiva, Šuša je počinio prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

FOTO: Facebook

Marko Šuša, uzgred, sin je zamjenika načelnika Općine Stari Jankovci Siniše Šuše (SDSS) koji je o navedenom događaju rekao:

Upozoravao sam Marka na neprimjerenost njegove reakcije i rekao mu da ukloni fotografiju, ali nije me poslušao. Činjenice su takve da fotografija ružno izgleda, da su dečki moji sinovi i da su krivi.

Za Marka njegovi malo bolje upućeni sumještani kažu da je ”malo pust” te da otac na njega nema osobit utjecaj.

Volio bih da se ovo nije dogodilo, nažalost vrijeme ne možemo vratiti. Nisam ekstra nacionalist, nisam veliki Srbin i nisam djecu tako odgajao. Na kraju krajeva, majka mi je Hrvatica, katolkinja.

Dobro upućeni izvori iz Srijemskih Laza tvrde kako je upravo zbog činjenice da mu je majka Hrvatica iz Slakovaca, djevojačkog prezimena Štefanac, obitelj Šuša tijekom okupacije Srijemskih Laza imala nemalih problema sa svojim sumještanima ekstremnih nacionalističkih stavova. Ima li obitelj Šuša probleme sada, nakon nedavne Markove eskapade?

Problem je utoliko što je moje ime i prezime s adresom stanovanja objavljeno na nekim portalima. Uza sve to problem je što nije zaštićen identitet mog maloljetnog sina koji treba nastaviti školovanje. A komentari, kao komentari…

A puška kao puška…?

Vjerujte, nisam imao pojma o tom oružju. Inače, ta puška je zahrđala i potpuno nefunkcionalna. Kao i municija… Inače, vjerujem da bi policija u svakoj drugoj kući na našem području, bilo srpskoj, bilo hrvatskoj, pronašla nekakvo naoružanje.  

Siniša Suša, zamjenik načelnika S. Jankovaca, FOTO: Općina S. Jankovci

Siniša Šuša želio je naglasiti još nešto:

Uz iskrenu ispriku zbog ovog incidenta htio bih još napomenuti da se događaj zbio tijekom privatnog druženja u šumi, ujutro u 3 sata, kada su dečki sjekli badnjak za crkvu. Riječ je o privatnom druženju, a ne događaju koji je organizirao SDSS – dodao je Siniša Šuša, zamjenik načelnika Općine Stari Jankovci.

Načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević (HDZ) također je, ali vrlo kratko, prokomentirao inkriminirani događaj:

Jasno i glasno poručujem da HDZ i SDSS nisu koalicijski partneri na lokalnoj razini, konkretno u našoj općini. Siniša Šuša izabran je za zamjenika općinskog načelnika sukladno važećim zakonskim aktima, po tzv. nacionalnom ključu.