Šinko unatoč priznanju o počinjenju prekršaja za remećenje javnog reda i mira oslobođen od odgovornosti!?

FOTO: arhiva (db)

Općinski sud u Vinkovcima, po sutkinji Dubravki Pažin, presudio je da se Ivan Grigić – Šinko oslobađa od optužbe za remećenje javnog reda i mira na proslavi obilježavanja 100. godišnjice opstojnosti HNK Cibalia održane 31. svibnja 2019. godine u dvorani Barun Trenk u Vinkovcima, o čemu je portal Vinkulja.hr jedini izvijestio.

Inače, o ažurnosti našega pravosuđa slikovito govori podatak da je ročište održano čak 19 mjeseci i 12 dana nakon inkriminiranog događaja. Ali i to da je oslobađajuća presuda za Ivana Grigića od središta Vinkovaca do naselja Kanovci putovala od 15. siječnja do danas!?

Tek kao podsjetnik, prema optužnom prijedlogu Grigić je navedenoga dana na proslavi punog stoljeća Cibalijina postojanja razvio transparent dimenzija 5×1,2 metra s ispisanim sadržajem: „HDZ GROBARI VINKULJU STE UBILI“ te je na taj način privremeno prekinuo program proslave. Ivan Grigić na ročištu je iskazao da se osjeća krivim za prekršaj koji mu se stavlja na teret, također se izjasnio da zna kako je počinio prekršaj i naglasio kako bi ga ponovio kada bi opet bio u takvoj prigodi.

No, sutkinja Dubravka Pažin nije se s tim složila!? Cijeneći navode optužnog prijedloga i obrane okrivljenoga sutkinja Pažin utvrdila je da se u djelu okrivljenog Grigića nisu stekla obilježja prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kako mu je stavljeno na teret. Slijedom toga, sutkinja Pažin okrivljenog Grigića oslobodila je odgovornosti!

Riječ ima Ivan Grigić:

Mislim da još nisam čuo za ikoga tko je oslobođen optužbe za remećenje javnog reda i mira. Gotovo svi dobiju od 300 do 500 kuna kazne i budu sretni. Možda griješim, pravnik sam, ali nikad nisam radio u struci – rekao je Grigić koji je na upit o tome smatra li da je pritisak javnosti, odnosno izvještavanje našeg portala o ovom slučaju, utjecao na ovakvu odluku odgovorio:

Poznato je da sve bitne stvari koje se tiču Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, primjerice o tome tko će biti pročelnik, tko direktor gradskog poduzeća, a koja firma će dobiti pojedini unosni posao, ovi HDZ kokošari donose na vikendicama, pijankama i lovovima… Ovo je manje bitna stvar, pa mislim da je presuda donesena na nedjeljnom obiteljskom ručku. Za neupućene, sin sutkinje Pažin oženio je kći Tomislava Čuljka, koji je HDZ-ov „capo di tutti capi“. Inače, svima koji su se velikodušno ponudili platiti moju možebitnu kaznu ovim se putem zahvaljujem i poručujem da će je svakako platiti. Naime, sve troškove ovog igrokaza obvezan je podmiriti sud, odnosno svi mi.

Grigić u nekoliko završnih rečenica:

Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj Policijskoj postavi Vinkovci s ispostavom Markušica, koja je podnijela optužni prijedlog protiv mene, iskreno želim više sreće drugi put. I poručujem; morate biti bolje koordinirani kad dobivate upute s vrha, Općinski sud vas je ovom presudom otresao kao balavce. Netko očito pojma nema o svom poslu. Ili vi, ili hrvatsko pravosuđe… Svaka vlast se najviše boji jedne stvari : naroda. Što je vlast lošija, strah je veći. Ova „naša“ je toliko nesposobna, korumpirana i kriminalna da zadrhti kad vidi šest ljudi na okupu!