Sisak kao mjesto sreće; Tomo Petrinić (VPK) doplivao do osam, a Nikola Ćaleta (Orion) do čak devet medalja!

Split, Rijeka, Zagreb i Sisak prošloga su vikenda bili Regionalnih Prvenstava Hrvatske u plivanju. Na sisačkom natjecanju za mlađe kategorije, koje je okupilo 300-injak sudionika iz 14 klubova, nastupili su i članovi dva vinkovačka kluba, VPK-a i Oriona.

– Boje VPK branilo je 26-ero natjecatelja mlađih kategorija, od početnika do juniora. Rezultati? Generalno, zadovoljavajući. Posebno je nadahnut bio Tomo Petrinić koji je imao devet startova i pritom osvojio osam medalja; dvije zlatne, pet srebrnih i jednu brončanu. Medalje su osvajali još Kristijan Rohalj, Marko Polešćuk, koji je isplivao i B normu za nastup na skorašnjem PH, sjajni su bili i početnici Marin Filić i Benjamin Gopić kojima je ovo bilo prvo pravo natjecanje. Iz ženskog dijela ekipa medalju je, brončanu, osvojila Nika Cajner. Sve u svemu, imamo zbog čega biti zadovoljni i na što ponosni – podvukao je Zvonimir Pinter, trener VPK.

I vinkovački Orion sudjelovao je na spomenutom sisačkom natjecanju s osam plivačica i četiri plivača koji su ukupno doplivali do čak 23 medalje, od toga dvanaest zlatnih. Prednjačio je Nikola Ćaleta s četiri zlata, tri srebra i dvije bronce u juniorskoj i općoj kategoriji, Matej Pfaf osvojio je četiri zlata, Mateja Rajković triput je bila zlatna, a najbolja, zlatna, bila je i Orionova mješovita juniorska štafeta u sastavu Adela Matošević-Marin Svilar-Nikola Ćaleta-Iva Čorak.

– Zadovoljni smo sisačkim rezultatima, kao i činjenicom da je na ovom natjecanju po prvi put netko od Orionovih članova otplivao najdulju dionicu, 1.500 metara slobodno. Bila je to Martina Rajković – naglasila je Orionova trenerica Maša Pešec.