Sjajan dubrovački vikend za Juricu Draguna; tri medalje, let avionom i fotka s europskim prvakom!

Jurica Dragun s europskim prvakom Szabom

Dubrovačko plivalište Gruž mjesto je sreće za nadarenog vinkovačkog plivača Juricu Draguna, člana VPK. Na Zlatnom Orlandu, međunarodnom mitingu uvrštenom u FINA-in kalendar natjecanja, Dragun je u subotu – o čemu je naš portal već izvijestio – osvojio dva srebrna odličja u kategoriji 2005. do 2008. godišta; na 50 metara prsno i 200 metara prsno. A drugoga dana natjecanja, u utrci na 100 metara prsno, bio je neuhvatljiv za konkurenciju, doplivao je do zlata!

– Uoči dubrovačkog natjecanja medalje su bile u drugom planu. Važno nam je bilo popraviti vremena, tehniku plivanja, ali i steći iskustvo velikih natjecanja, a Zlatni Orlando zaista je veliko natjecanje. Ne moram, dakle, posebno naglašavati koliko smo zadovoljni i kolekcijom osvojenih medalja, veliki je to poticaj za nastavak sezone, a prvo sljedeće natjecanje je zagrebački Zlatni medvjed – izvijestio je Zvonimir Pinter, trener Vinkovačkog plivačkog kluba.

Kratko se na dubrovačko natjecanje osvrnuo i medaljaš Jurica:

– Ma, sve je bilo super, gotovo da nije moglo bolje; osvojio sam tri medalje, letio sam avionom i fotkao se sa Szebasztiánom Szabom, europskim prvakom na 50 metara delfin!

Jurica Dragun i trener Zvonimir Pinter