Sjećanje na 97 policajaca poginulih i nestalih u obrani Vukovara

Večeras je u Vukovaru odana dužna počast 97-orici nestalih i poginulih policajaca u obrani grada heroja u Domovinskom ratu. Podno spomen obilježja podignutog njima u čast svijeće su zapalila brojna izaslanstva, dakako i ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović koji je tom prigodom naglasio:

– Njih 97 bilo je svjesno da postoji velika mogućnost da izgube život. Njihova žrtva omogućila je konačnu pobjedu u Domovinskom ratu i da imamo svoju državu, neovisnu i demokratsku članicu Europske unije. Naša je dužnost ne zaboraviti ih i prisjećati se onih koji su bili najhrabriji onda kada je najviše trebalo.

Prilikom odavanja počasti ubijenim i nestalim hrvatskim policajcima oko spomen obilježja, u obliku srca, postavljeno je 97 svijeća. Na video zidu prikazane su i fotografije ubijenih policajaca. Među 97 policajaca poginulih i nestalih 1991. godine u obrani Vukovara, 61 je iz PU vukovarsko-srijemske, 15 iz PU varaždinske, 11 iz PU međimurske, šestorica iz PU brodsko-posavske i četvorica iz Antiterorističke jedinice Lučko. Vječna im slava i hvala!