ŠKK Ictus današnjim treningom započinje novu sezonu

ŠKK Ictus Vinkovci broji 40-ak članova od kojih su neki i osvajači medalja s državnih prvenstava

Športski karate klub Ictus Vinkovci večerašnjim treningom otvara novu natjecateljsku sezonu. Trenažni proces provodi se u sportskoj dvorani OŠ Vladimira Nazora, pod nadzorom pet licenciranih trenera.

– Treninzi su ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19.00 do 20.30 sati. Imamo 40-ak članova (neki od njih osvajači su odličja s državnih natjecanja, op. a.) razvrstanih u šest starosnih kategorija, od mlađih učenika, odnosno učenica, do seniora. Spremni smo i na prihvat novih članova, svi su dobrodošli, od 5-6 godina starosti i stariji poručuje klupski predsjednik Miodrag Zlojić.

Oni klupski članovi koji uspješno prođu školu karatea nastupaju na turnirima u okviru Otvorene karate lige OBŽ, dok oni stariji, iskusniji natjecatelji nastupaju na međunarodnim karate turnirima iz kalendara natjecanja Hrvatskog karate saveza, kao i međunarodnim turnirima u susjednim državama, najčešće u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

– Također, za članove koji tijekom trenažnih procesa usvoje potrebna znanja i vještine organizirana se polaganje za zvanje u karateu ispred licenciranog ispitivača Hrvatskog karate saveza – dodaje Zlojić, uz nadu kako u nadolazećem razdoblju više neće biti ograničenja u provedbi trenažnih procesa te izlazaka na natjecanja koja su u proteklih godinu i pol dana svedena na minimum zbog svima poznatih razloga uvjetovanih pandemijom koronavirusa.