Školske ustanove kojima je osnivač VSŽ od sutra mogu same odrediti – online ili školske klupe!

Nastavno na zaključke sastanka Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije župan Damir Dekanić donio je Odluku o izmjeni Odluke o nastavku nastave po MODELU C – nastava na daljinu, od 4. studenog 2021. godine.

Odluka se mijenja na način da školske ustanove kojima je osnivač Vukovarsko-srijemska županija od srijede, 10. studenog, mogu same odrediti Model nastave po kojemu će učenici pohađati nastavu, uz obveznu prethodnu suglasnost Stožera civilne zaštite VSŽ i Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu VSŽ. Školske ustanove koje dobiju suglasnost Stožera civilne zaštite VSŽ već od 10. studenog mogu primjenjivati odobreni Model nastave.

Sukladno pristiglim Zahtjevima osnovnih škola kojima je VSŽ osnivač učenici 39 škola od četvrtka, 11. studenog, vraćaju se na nastavu u školi – svi razredi MODEL A, dok učenici dvije osnovne škole (Stari Jankovci i Slakovci) od 11. studenoga 2021. godine vraćaju nastavu u školi samo za razrednu nastavu, predmetnu nastavu od 15. studenoga 2021. godine.

Sve srednje škole kojima je osnivač VSŽ ovaj tjedan ostaju po MODELU C – nastava na daljinu, a na redovnu nastavu u školi – MODEL A vraćaju se u ponedjeljak, 15. studenoga 2021. godine.