Slaven Červenjak novi voditelj škole NK Dilj

FOTO: db

Odlaskom Tomislava Pavličića u Frankopan u Dilju je ostalo upražnjeno mjesto ofenzivnog veznog, ali i voditelja škole nogometa. Klupskim čelnicima nije trebalo mnogo vremena za iznalaženje rješenja za novog šefa škole, pronašli su ga u Slavenu Červenjaku, 39-godišnjem vinkovačkom treneru koji je posljednjih čak 15 godina odgajao i educirao mlade nogometaše u NK Vinkovci.

– Nije bila nimalo lagana odluka nakon desetljeća i pol napustiti NK Vinkovci, ali na kraju sam prelomio uvidjevši kako je Dilj ipak iskorak u mojoj trenerskoj priči. Zahvaljujem predsjedniku NK Vinkovci Tomislavu Belji na razumijevanju, pošteno i korektno smo surađivali sve ove godine, takav je bio i rastanak. Razgovarali smo otvoreno i naposljetku zajednički zaključili da je odlazak u Dilj odlično rješenje za mene – kaže Slaven Červenjak koji je u Vinkovcima vodio sve uzrasne kategorije, od početnika do seniora, a u posljednjih sedam godina radio je kao trener limača.  

U Dilju će također biti posvećen radu s najmlađim polaznicima škole, onima od 5 do 10 godina starosti. Je li u planu i kakav preustroj škole?

– Ništa značajno, eventualno neka svježa ideja, jer Diljeva škola dobro je organizirana. Imamo oko 250 polaznika i polaznica, pet muških i tri ženske starosne kategorije. Ciljevi? Podignuti rangove natjecanja na višu razinu tako da u natjecateljskoj sezoni 2022/23. sve naše mlađe uzrasne kategorije igraju regionalnu ligu koju će u nadolazećoj sezoni igrati samo kadeti i juniori – zaključio je Slaven Červenjak, novi voditelj škole NK Dilj.