Slavonija partner 1. Weekend destinacija Festivala

Ako ste se zaželjeli putovanja, najavljujemo Festival Weekend destinacija koji se u partnerstvu s turističkim klasterom Slavonija od danas do subote održava u AvantGarden Event Squareu u Zagrebu.

Turistički klaster Slavonija predstavlja “Zemlju priča i more doživljaja” – atrakcije, sadržaje i enogastronomiju istoka Hrvatske. Novi doživljaj turističke Hrvatske predstavit će Turističke zajednice županija Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske. Cijena ulaznice za posjetitelje je 20kn, a uključuje rakiju ili liker dobrodošlice. Tijekom tri festivalska dana trajanja svaka večer obogaćena je i glazbenim programom.

Pandemijska godina promijenila je navike putovanja, pa je Hrvatska postala odabir velikog broja domaćih putnika. Putovanje unutar vlastite zemlje pokazalo je brojne prednosti. Za mnogo kraću udaljenost do domaćih destinacija dobivamo više vremena za uživanje i istraživanje posjećene destinacije.

Vikend je idealno vrijeme za bijeg iz mjesta stanovanja, uživanciju u kratkom odmoru, istraživanje novih zanimljivosti o destinaciji te punjenju baterija. U vikend ponudi mogu bit jednodnevni izleti, roadtrip, obilazak povijesnih znamenitosti, adventure izleti koji su sastavni dio sve popularnijeg sportskog turizma, te gastro putovanja.

Namjera festivala je pokazati na jednom mjestu što sve nudi Hrvatska kao turističko tržište u cjelini. Slavonija je idealan partner za to. Weekend destinacija predstavlja hrvatske destinacije i gastro ponudu u tzv. food corneru s vrhunskom hrvatskom gastronomskom ponudom, a izdvajamo fiš i ćuptete.

Stoga, od danas pa sve do subote ako ste u prigodi svakako posjetite hrvatske destinacije na jednom mjestu, u AvantGarden Event Squareu, Magazinska 16, Zagreb.