“SLUČAJ MIKULJAN” Saslušan vještak, ali ne i vještakinja koja se nije pojavila na ročištu!

Oštećeni Ivan Mikuljan u pratnji oca Ivana FOTO: db

Na Općinskom sudu u Vukovaru, saslušanjem sudskog vještaka doc. prim. dr. sc. Darija Muževića (po zanimanju liječnika, specijalista kirurgije), nastavljeno je suđenje protiv četvorice okrivljenih za sudjelovanje u unaprijed dogovorenoj tučnjavi u kojoj je, 22. kolovoza 2018. godine u središtu Vinkovaca, teško ozlijeđen tada 21-godišnji Ivan Mikuljan koji je od posljedica ozljeda zadobivenih kobne noći ostao je potpuno slijep na oba oka.  

Sudski vještak Mužević u cijelosti je ostao kod pisanog nalaza i mišljenja koje je priložio u spis od 6. listopada 2022. godine temeljem naloga Općinskog suda u Vukovaru. Danas je trebala biti saslušana i sudska vještakinja Vlasta Dečak Barišić, no ona se u zakazano vrijeme na zakazanom mjestu nije pojavila pred sutkinjom Brankom Soldo. Valjda hoće 16. listopada 2023. godine za kada je, točno u podne, zakazano novo ročište. 

Podsjetimo, prema optužnici za udaranje Ivana Mikuljana tereti se prvookrivljenog Luku Miškulina za kojega se tvrdi da je oštećenom zadao snažan udarac stisnutom šakom u lijevu stranu lica. Uslijed udarca Mikuljan je pao i zatiljkom udario u beton zadobivši višestruke i po život opasne ozljede glave koje su za posljedicu imale njegovu višetjednu komu te potpunu sljepoću i povremene epileptičke napade.

Inače, osim Miškulina u ovom slučaju još su trojica okrivljenih; Domagoj Culej iz Jarmine, Danijel Hodak iz Rokovaca te Gabrijel Ćekić iz Vinkovaca koji je na početku suđenja priznao krivicu za sudjelovanje u tučnjavi.