Smanjen format Prve ŽNL-VS; u novoj sezoni 16 klubova, početak 21. kolovoza

U Bogdanovcima na stadionu „Ivan Barun” održan je Plenum klubova Prve ŽNL vukovarsko-srijemske koja će u natjecateljskoj sezoni 2021/22. sačinjavati 16 klubova, odnosno dva manje u odnosu na (pre)glomazni prošlosezonski format u kojem je sudjelovalo 18 klubova.

U (n)ovoj sezoni, koja počinje 21. kolovoza, status županijskog prvoligaša najistočnije hrvatske županije zadržali su: Borac (Drenovci), Budućnost (Šiškovci), Croatia (Bogdanovci), Fruškogorac (Ilok), Jadran (Gunja), Mladost (Cerić), Mladost (Vođinci), Nosteria (Nuštar), Sinđelić (Trpinja), Slavonac (Gradište), Slavonija (Soljani) i Vrbanja. Spomenutim klubovima pridružili su se još Frankopan (Rokovci/Andrijaševci) koji je ispao iz MŽNL Osijek-Vinkovci te prvaci triju središta 2. ŽNL-VS; Šokadija (Stari Mikanovci), Mitnica (Vukovar) i Sloga (Štitar).

Utvrđen je ovom zgodom i kalendar natjecanja, a u 1. kolu (21. i 22. kolovoza) sastaju se: Nosteria – Borac (D), Mladost (C) – Budućnost, Slavonija – Slavonac, Mladost (V) – Mitnica, Croatia – Frankopan, Šokadija – Sinđelić, Jadran – Fruškogorac i Vrbanja – Sloga (Š).

Određeno je i vodstvo natjecanja, a sačinjavaju ga: povjerenik za natjecanje Dragutin Culi, povjerenik za suđenje i suce Josip Kustura, disciplinski sudac Marko Lovrić te tehnička tajnica Mirjana Rakonić.