SMEĆE PREKO GLAVE Vinkovci sutra odlučuju o nagodbi teškoj više od 2 milijuna eura!

Ilustracija

Sutra je na rasporedu 24. sjednica u ovom sazivu vinkovačkog Gradskog vijeća, a ne bude li izmjena, vijećnici će raspravljati o 11 točaka te lamentirati o ostalim temama pod Aktualnim pitanjima.

Svakako najintrigantnija tema bit će donošenje Odluke o zaključenju Nagodbe o međusobnim pravima i obvezama između Grada Vinkovaca i austrijskih trgovačkih društava Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG.

Kako smo već pisali, riječ je slučaju iz daleke 2006. godine kada su gradovi Osijek, Vukovar, Beli Manastir, Vinkovci i Županja s austrijskim tvrtkama Strabag i Saubermacher D. potpisali koncesijski Ugovor o izgradnji i pogonu regionalnog odlagališta komunalnog otpada koji su isti trebali izgraditi na području Antunovca.

Ukratko, odlagalište nikada nije izgrađeno, a gradovi su na sudu izgubili pravno bitku protiv Austrijanaca pa sada, prema prijedlogu ove dvije tvrtke, Vinkovci ih trebaju obeštetiti u iznosu od 2.115.000,00 eura!

Na sjednici će isto tako biti i rasprava o odluci prema kojoj bi se smanjio broj upravnih odjela u gradskoj upravi, odnosno došlo bi do spajanja Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Službe za protokol i informiranje. Nastavno na ovu temu, raspravljat će se i o koeficijentima za obračun plaća zaposlenih u gradskim službama.

Gradski vijećnici donijet će odluku i o namirenju svojih političkih stranaka, a prema kojoj će svakoj stranci pripasti 1.327,23€ po vijećniku, odnosno 1.459,95 eura za podzastupljeni spol.