Sokolovi uspješni na PH; Lucija Zadro i Iva Iličić dvostruke prvakinje, Marko Dubravac do prve bronce!

U Visočanima pokraj Zadra u organizaciji BK Zadar održano je Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu (kronometar), a BK Fortica Šibenik organizirao je iznad Primoštena natjecanje također nacionalnog predznaka u cestovnim utrkama.

– Kronometar je vožen u duljini od 8,5 km, 17 km i 25,5 km, a cestovna utrka od 18 do 120 km, ovisno o kategoriji biciklista. Pretežno ravan kronometar u zadarskom zaleđu, s jednim okretištem rezultirao je visokim prosjecima. No, izuzetno atraktivan, ali fizički i tehnički težak krug s velikom visinskom razlikom, očekivao je sve bicikliste u cestovnoj utrci koju su organizatori šibenske Fortice osmislili u brdima iznad Primoštena. Velika vrućina učinila ga je još težim, pa su i prosječne brzine cestovne utrke bile nešto niže od uobičajenih – izvijestio je Tomislav Zadro, trener BK Sokol Vinkovci čijih je devet članova nastupilo na spomenutim nadmetanjima.

I to vrlo uspješno; i na kronometarskoj, i na cestovnoj utrci vinkovački biciklisti osvojili su po šest odličja! Nove dvostruke državne prvakinje postale su Lucija Zadro (U-15) i Iva Iličić (U-14), a dvije bronce osvojile su Lana Matić Todorić (U-15) i Lorena Tordinac (U-14). Do srebra na kronometru i bronce u cestovnoj utrci dopedalirao je Bruno Kalinić (U-15), a srebrni na kronometru bio je i veteran C Dragutin Špiljak. Ipak…

– Za mene najdražu medalju osvojio je 11-godišnji Marko Dubravac, naš najmlađi predstavnik, koji je u kategoriji početnika do 13 godina u cestovnoj utrci osvojio svoju prvu broncu, pokazavši pritom zavidne brdaške sposobnosti – naglasio je Zadro.

Dodajmo i to da je na kronometru nastupio i veteran Danijel Jelić koji je bio osmi, a Sokolovi veterani u cestovnoj su utrci ostvarili ove plasmane; 5. mjesto Nenad Živković, 6. mjesto Dragutin Špiljak i 7. mjesto Danijel Jelić.