Soljanci reprizirali 1979. i osvojili Kup NS Županja

Slavonija iz Soljana pobjednik je Kupa Nogometnog središta Županja! I to preokretom, “iz 2 u 1″… Prvo poluvrijeme finalne utakmice odigrane u Vrbanji pripalo je Cerancima, Tomislav je na predah otišao s minimalnom prednošću, zabio je Marko Kraljević.

U drugom poluvremenu, druga priča; Bruno Kovanović, Zvonimir Janjić i Leonardo Lucić “okrenuli” su semafor i – ode pehar za nedaleke Soljane! I to treći put u zadnjih deset godina; Slavonija je Kup NS Županja osvojila i 2014. (u finalu protiv Sladorane, 4:1), a godinu kasnije bolja je bila i od Graničara (i to u obje utakmice, 3:2 i 2:0).

Zanimljivo, Slavonija i Tomislav su prije gotovo četiri i pol desetljeća odigrali finale ovog natjecanja. I te 1979. družina iz Soljana nadigrala je Cerance i to istovjetnim rezultatom, 3:1! 

Poznata su tako dva sudionika polufinala Kupa Županijskog nogometnog saveza vukovarsko-srijemskog; prethodno Sloga iz Borova je osvojila Kup NS Vukovar pobjedom protiv iločkog Fruškogorca, na penale. Pobjednik Kupa NS Vinkovci bit će poznat sljedeće srijede, 25. listopada, kada će na stadionu HNK Cibalia biti odigrana utakmica između Dilja i ivankovačkog Bedema.